La fase de grups de la Lliga de Campions arriba a la seva fi i ho fa amb el Barcelona classificat per als vuitens de final com a primer de grup. Els blaugrana han fet els deures a temps, tenen la primera plaça assegurada i encaren la visita a Leverkusen com un mer tràmit, el que permet a Luis Enrique a donar descans a alguns futbolistes i a tirar de les famoses rotacions per no carregar de minuts la seva plantilla. El club va fer públicar ahir la llista dels jugadors que avui marxaran cap a Alemanya. D'entre tots ells hi ha el gironí Gerard Gumbau, que podria tornar a tenir minuts a la màxima competició continental. El de Campllong acumula 32 minuts a la Champions:?va jugar al camp del Bate Borisov i també al Camp Nou, contra aquest mateix equip.

En canvi, alguns dels titulars habituals no formaran part de l'expedició i es quedaran a descansar a Barcelona. És el cas del defensa Gerard Piqué, que està advertit de suspensió, pel que Luis Enrique ha decidit deixar-lo fora de la convocatòria. Tampoc hi seran el sancionat Dani Alves, ni tampoc Andrés Iniesta, Jérémy Mathieu ni Sergi Roberto.

L'entrenador asturià va completar la llista amb quatre jugadors del filial:?a l'esmentat Gumbau se li ha de sumar Wilfrid Kaptoum, Sergi Samper i Juan Cámara. D'aquesta manera, la convocatòria estarà formada pels porters Ter Stegen, Bravo i Masip, així com també pels jugadors del primer equip Rakitic, Busuqets, Luis Suárez, Messi, Neymar, Mashcerano, Bartra, Munir, Jordi Alba, Sandro, Adriano i Vermaelen, a part dels quatre joves del filial blaugrana.

Últim entrenament i viatge

Una estona abans que el club fes pública la convocatòria, Luis Enrique dirigia ahir al matí l'últim entrenament abans de viatjar cap a terres alemanyes, on els barcelonisten s'enfrontaran demà a un Bayer Leverkusen que necessita aconseguir un resultat millor que el Roma italià per classificar-se per als vuitens de final de la competició. La sessió, celebrada a la ciutat espotiva de Sant Joan Despí, va comptar amb la presència de Gerard Gumbau, Kaptoum, Samper i Cámara (tots ells formen part de l'expedició), així com també dels futbolistes del juvenil Arnau i Mújica.

Xiularà Clattenburg

El col·legiat britànic, Mark Clattenburg, va ser designat ahir per la UEFA per dirigir demà el partit que el Barcelona jugarà al camp del Bayer Leverkusen i que correspon a la sisena i última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. Aquesta serà la tercera vegada que Clattenburg xiuli un partit al conjunt blaugrana. Les altres dues ocasions van tenir lloc en la passada temporada. En la primera, els de Luis Enrique es van imposar amb molta facilitat al camp del Paris Saint-Germain (1-3) en l'anada dels quarts de final. En la següent ronda, es van trobar de nou en la tornada de les semifinals. En aquella ocasió, el Barça va caure a Munic (3-2), tot i que els catalans van aconseguir igualment la classificació per a la final de Berlín.