El compte enrere per l'anunci de la seu que acollirà la Ryder Cup de golf el 2022 va engegar-se ahir després que l'organtizació celebrés al quarter general del Tour Europeu, a Wentworth (Anglaterra), una reunió pràcticament definitiva per escollir entre les quatre candidatures que hi ha ara mateix sobre la taula. La proposta gironina de dur el prestigiós torneig ?-diuen que el tercer esdeveniment esportiu més important del planeta després d'un Mundial de futbol i d'uns Jocs Olímpics- al PGA Catalunya de Caldes sota el paraigües de la candidatura Costa Brava Barcelona 2022 surt entre les favorites, però fins que no hi hagi l'anunci final ningú vol deixar-se endur per l'optimisme. Inicialment semblava que avui havia de ser el dia D, però l'arribada d'un nou director executiu, Keith Pelley, a l'organisme que dirigeix el golf europeu ha llançat pels aires les previsions i fins i tot algunes fonts apunten que la decisió podria demorar-se fins a principis de 2016.

L'anunci té amb el cor en un puny el món del golf en general i, més particularment, els membres de les quatre candidatures supervivents al procès. L'opció del PGA de Caldes competeix amb propostes d'Itàlia, Aústria i Alemanya. Tant la Federació com els propis responsables de la instal·lació selvatana volen ser prudents i deixen les valoracions per quan es conegui quina decisió han pres els responsables de l'organització. Pelley, el nou home fort del golf a Europa, va voler visitar els quatre camps que opten a la Ryder en una marató durant el mes passat. A les comarques gironines s'hi va presentar el 12 de novembre, on va estar acompanyat pel president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal; Richard Hills, director de Ryder Cup Europe, i Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat, entre d'altres. Denis O'Brien, propietari del PGA Golf, va exercir d'amfitrió.

Des de l'Ajuntament de Girona també se segueix amb expectació tot aquest procès de selecció de la Ryder Cup 2022. La regidora d'Esports, Isabel Muradàs, defensa que si el PGA fos l'escenari escollit «seria una gran notícia per Girona i Catalunya» donada la trascendència de l'esdeveniment. «N'hem parlat amb Ivan Tibau i encara no se sap la data del veredicte. Seguim esperant», va subratllar. La candidatura Costa Brava Barcelona 2022 té el seu punt fort en les magnífiques instal·lacions que ofereix a Caldes, perfectament comunicades amb Girona i la capital de Catalunya, i una infrastructura hotelera que garanteix 135.000 habitacions disponibles a menys d'una hora del camp de golf. Les proves del Mundial de motos i Fórmula 1, el campionat del món de natació i el de bàsquet, competicions organitzades recentment amb èxit a Catalunya, són d'altres arguments que defensa l'opció del PGA. Les previsions apunten que la Ryder Cup atrauria fins a les comarques gironines uns 250.000 espectadors a finals de setembre de 2022, quan es disputaria el torneig.

La Ryder Cup 2022 serà la XLIV edició d'aquest torneig biennal -el primer es va celebrar el 1927- que enfronta Europa i els Estats Units. Fins el 1979 només els golfistes britànics formaven part de l'equip europeu, estenent la participació als jugadors de tot el continent des d'aleshores. Inaugurat el 1999, el PGA Catalunya Resort està avalat per la celebració de tornejos professionals i amateurs del màxim prestigi nacional i internacional, a més de les excel·lències del Stadium Course, reconegut com un dels millors camps de golf de tot Europa. Ha acollit, entre d'altres, el Campionat d'Espanya de golf inclós al Circuit Europeu mobilitzant durant els dies de competició fins a 45.000 espectadors.