El taekwondista empordanès Joel González ha obtingut, aquest diumenge a la nit, el bitllet per anar als Jocs Olímpics de Río de Janeiro de l'any que ve. En el darrer torneig de l'any per sumar punts, el Gran Premi Final de Mèxic, el competidor del Tae Sport de Vilafant ja l'afrontava en places directe per anar a Río i tot i lesionar-se s'ha beneficiat de la derrota del seu immediat perseguidor. Una lesió en el genoll ha evitat que Joel sortís a competir en els quarts de final davant el belga Jaouad Achab, però la derrota de l'iranià Behnam Asbaghikhanghah, setè classificat, contra el coreà Dae Hoon Lee l'ha afavorit. D'aquesta manera, com que ni Joel ni Asbaghikhanghah han passat de quarts de final, l'iranià no l'ha pogut atrapar a la sisena posició del rànquing olímpic en -68kg. Així, el de Vilafant i Figueres s'ha assegurat la sisena i última plaça -s'hi classificaven directe els sis primers- per anar a Río 2016 i s'ha estalviat disputar la repesca del gener a Turquia.

Joel s'ha anat guanyant la classificació en els darrers mesos després d'anar sumant punts en Opens, Grans Premis i Mundial i disputarà els seus segons Jocs Olímpics després de la medalla d'or que va aconseguir a Londres al 2012, en la categoria de -58kg.

"Classificats! Mai havia desitjat tant que guanyés un coreà. Río, vaig a per tu i que sàpigues que no penso tornar buit. No he pogut sortir a competir (a Mèxic) després d'un accident al pavelló i estic a l'espera del que diguin, en principi sembla una lesió al genoll. Mil gràcies per preocupar-vos", explicava Joel González a les xarxes socials minuts després d'obtenir el bitllet per a Río 2016.