El migcampista gironí Gerard Gumbau continua consolidant-se al primer equip del Barça, amb el qual ja ha debutat tant en Lliga com en Lliga de Campions, i ahir va entrar a la llista de 23 jugadors que Luis Enrique s'endurà al Japó per disputar el Mundial de Clubs. Al costat de Gumbau també hi apareix Sergi Samper, un altre dels jugadors amb fitxa del filial que habitualment sol treballar a les ordres del tècnic asturià.

La llista completa la formen Ter Stegen, Claudio Bravo, Masip; Douglas, Gerard Piqué, Dani Alves, Marc Bartra, Jordi Alba, Adriano, Thomas Vermaelen, Jérémy Mathieu; Rakitic, Busquets, Andrés Iniesta, Mascherano, Sergi Roberto, Samper, Gumbau; Luis Suárez, Messi, Neymar, Sandro i Munir. Els blaugranes afrontaran dos partits de lliga (València i Deportivo) i un del Lliga de Campions (Bayer Leverkusen) abans de la cita japonesa, on són els grans favorits.

El debut al Mundial de Clubs serà el dijous 17 de desembre, en les semifinals (11.30), on tindrà com a rival el guanyador de l'eliminatòria prèvia entre el Club Amèrica i el Guangzhou. En la final del dia 20 (11.30) el Barça es podria trobar el River Plate

Després de classificar-se per als vuitens de final de la Copa del Rei amb un golejada contra el Villanovense (6-1), el Barcelona va fer ahir un entrenament de recuperació en el qual no hi va participar Jérémy Mathieu, amb una elongació al recte anterior del quàdriceps dret.

El defensa francès, que dimecres es va retirar amb molèsties a deu minuts del final, es va sotmetre ahir al matí a diverses proves que van confirmar que no pateix cap trencament, però sí una elongació al quàdriceps que li impedirà participar, demà al vespre (20.30), en el partit de Lliga contra el València.

A més de Mathieu, tampoc no es van exercitar amb el grup els altres dos lesionats de la primera plantilla, el defensa Douglas Pereira i el migcampista Rafinha Alcàntara.