David Zurita sempre ha tingut projectes suculents a les seves mans per optar a ascensos de categoria, com en l’etapa de l’Agullana, Empuriabrava o Juncària, però aquesta vegada li tocarà viure el repte des del pols oposat. Diumenge passat va debutar a la banqueta del Ripoll, cuer del grup 17 de Tercera Catalana amb només un punt, i té sis mesos per endavant per revifar-lo. “És complicat, però crec que acabarem bé, confio molt en el meu treball i en el dels jugadors”, explicava després del debut.

L’estrena no va anar com esperava malgrat oferir bones sensacions i el Fornells de la Selva es va imposar 0-2. Tot i l’irrisori registre d’un punt en tretze jornades, la salvació la tenen a només set punts, ja que l’Arbúcies en té vuit -Sant Esteve i Atlètic Banyoles també es troben en zona de descens a Quarta. Per a aconseguir l’objectiu de la permanència, Zurita ha apostat per apuntalar l’equip amb vuit jugadors que coneix bé, la majoria dels quals altempordanesos. És el cas, per exemple, del porter Tibu i del migcampista Leslie Wijesinghe, que ara estaven sense equip i que recentment havien jugat a Primera Catalana amb la Jonquera. Més rodats hi han aterrat Diego Soria i Bruno Gomes, procedents de l’Agrupació Esportiva Roses, que havien deixat en segona posició en el grup 15 de Tercera Catalana. També s’han afegit al projecte dos jugadors de la Jonquera, el defensa rosinc Dani O. Fernández i el davanter palamosí de la Jonquera Carlos López; Iban Soto, del Guíxols, i Karim Muagni, amb passat al Juncària i que havia coincidit amb Zurita.

Segueix al cadet de la Jonquera

Per al pròxim enfrontament contra l’Amer, previst per al 13 de desembre, és previst que el Ripoll ja hagi incorporat dues peces més com a mínim. Zurita, que seguirà entrenant l’equip cadet de la Jonquera, ha aterrat a un club on coneixia el seu president i un dels jugadors, Juanma Fernández Truy, ex del Juncària i del Peralada, entre d’altres.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.