La prova de foc per ser als Jocs Olímpics de Río ha arribat per a Joel González, que aquest diumenge dia 6 a Ciutat de Mèxic sabrà si va directe a la cita de Brasil de l’any que ve o ha de ­gua­nyar-s’ho al gener en una repesca a Istanbul (Turquia). El competidor del Tae Sport de Vilafant depèn d’ell mateix per a classificar-s’hi directament i ser en els seus segons Jocs: aquest diumenge obtindran els bitllets els que, després dels combats, estiguin situats entre els sis primers del rànquing en -68 kg (pes ploma).

Actualment, Joel és sisè, en llocs de privilegi després d’haver anat sumant punts en Gran Premis, Opens i Mundial. Per tant, ha de mantenir o millorar el lloc i evitar que el seu immediat perseguidor faci un millor paper que ell a Mèxic, en el Gran Premi Final, on només prenen part els vuit millors de la taula -en el del 2014, va ser segon. El seu rival directe en la pugna per la sisena plaça és l’iranià Behnam Asbaghikhanghah, que té 46 punts ­menys i amb qui es podria trobar a semifinals -a quarts de final, és probable que Joel pugni amb el belga Jaouad Achab, tercer.

A partir de les 8 del vespre

Joel, medalla d’or als Jocs de Londres del 2012 en -58 kg (pes mosca), es troba a Mèxic des de la setmana passada, per habituar-se a la zona, en què ha aprofitat per a participar en el seminari d’alta competició The Top Leaders. A la prova final -en hora catalana, els combats seran diumenge entre les 8 del vespre i les 4 de la matinada-, Joel comptarà amb el suport dels seus pares, Pedro González i Marina Bonilla.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.