Karim Benzema va arribar a Madrid després de dia i mig retingut a Versalles i es va dirigir directament a la Ciutat Esportiva de Valdebebas, on va estar reunit amb el president del club blanc, Florentino Pérez. El davanter va aterrar a Madrid procedent de França passades les cinc de la tarda i va acudir a les instal·lacions esportives del club. Benzema va explicar el mandatari blanc la situació en què es troba i li va assegurar que és innocent. Florentino Pérez, per la seva banda, va mostrar el seu suport i confiança en el futbolista. El club, respectuós amb les decisions judicials, va subratllar la confiança en Benzema, a qui li va oferir tot el seu afecte i l'esperança que al final del procés resulti absolt. Després de la conversa amb el president, Benzema es va centrar en el procés de recuperació de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que l'ha apartat dels terrenys de joc des del passat 8 d'octubre.

El davanter francès del Reial Madrid Karim Benzema va ser imputat ahir i posat sota control judicial per la seva suposada implicació en el xantatge al seu companya a la selecció francesa Mathieu Valbuena amb un vídeo sexual, segons va confirmar la Fiscalia de Versalles.

El jugador del Reial Madrid va ser imputat per «complicitat en intent de xantatge i participació en una associació de malfactors per preparar un delicte que pot ser castigat amb almenys cinc anys de presó», va assegurar la Fiscalia en un comunicat.

Benzema va abandonar lliure el Palau de Justícia de Versalles, al qual va arribar cap a les 09.00 del matí procedent de les dependències de la Policia Judicial després d'haver passat 24 hores en arrest per declarar sobre el cas. El jugador del Reial Madrid va abandonar els jutjats en un Mercedes negre al voltant d'un quart de dues del migdia. El jutge instructor va ordenar, a més, que el jugador no entri en contacte amb Valbuena «ni amb la resta dels imputats», però no li va imposar altres mesures cautelars, de manera que el jugador podia abandonar França i tornar a Madrid.

Benzema es converteix en el quart imputat en el cas, després que tres persones ho fossin el passat 17 d'octubre, considerats com els presumptes xantatgistes, que es troben en presó preventiva. El cinquè pot ser una persona propera al madridista, que suposadament va servir d'enllaç entre els presumptes xantatgistes i Benzema, el qual, al seu torn, va parlar del cas amb Valbuena.

L'advocat del davanter, Sylvain Cormier, va negar que el seu client reconegués la seva implicació en el cas i va afirmar que amb el temps es demostrarà la seva innocència. Benzema «proclama la seva innocència, és amic de Valbuena i ha estat víctima del mateix cas. No ha format part de cap intent de xantatge (...). Demostrarà la seva bona fe i espero que ho faci com més aviat millor», va afirmar l'advocat. Cormier va indicar que el jutge instructor va notificar a Benzema que era «sospitós» assegurant que «això no vol dir que sigui culpable». «Li ha dit que hi ha elements que poden ser interpretats i que vol aclarir», va indicar l'advocat.

La clau de la imputació sembla estar en la conversa que Benzema va mantenir amb Valbuena el passat 5 d'octubre a la concentració de la selecció francesa a Clairefontaine, a la regió de París. Enaquesta, segons diversos mitjans, el madridista va assegurar que una persona proper l'havia contactat per prevenir de l'existència del vídeo sexual. Els investigadors intenten determinar si Benzema va actuar exclusivament per prevenir Valbuena o si la seva actuació va servir per elevar la pressió sobre el lionès.

Baixa amb França, per lesió

Ni Benzema, ni Valbuena varen entra ahir a la llista de convocats que Didier Deschamps va fer pública ahir de cara als dos partits amistosos que França ha de jugar contra Alemanya i Anglaterra. El seleccionador va assegurar que Benzema va ser descartat per lesió dilluns passat, mentre que de Valbuena va dir que «no està en les millors condicions psicològiques». «Està lesionat, encara no ha tornat a jugar amb el Reial Madrid i no està disponible per a aquests dos partits», va assegurar Didier Deschamps sobre Benzema evitant pronunciar-se sobre la polèmica.