Esportivament parlant, el partit entre el Barça i el Bate tenia poc cosa a oferir a priori. Era força il·lògic pensar que els bielorussos, que ja van demostrar la seva poca competitivitat a casa, donessin la sorpresa al Camp Nou.

Sí que eren importants d´altres qüestions, com ara el 4-4-2 tàctic que Luis Enrique ha fet sortir d´inici, amb Iniesta de mitja punta, per anar-se preparant per una eventual baixa de Messi en el clàssic del Bernabéu. L´invent només ha durat 19 minuts, el temps que ha trigat Rakitic a fer-se una nova lesió muscular, en el seu cas al bessó de la cama dreta. Aquest dijous se li faran per veure per quant en té.

Fins aleshores, i després, la primera part ha sigut molt espesa. Els visitants pressionaven mentre els duraven les forces i el Barça tampoc no exposava més del necessari. Una acció amb arribada a la contra de Neymar ha sigut el més destacat fins al gol.

Aquest ha arribat després que a Munir li agafés una lipotímia quan va notar la mà d´un jugador rival a l´espatlla esquerra. Penal i Neymar, novament sense carrera prèvia, obre la llauna.

En els últims minuts, només una aproximació d´Adriano i un recital de sang freda de Ter Stegen, novament imbatut ahir, en driblar un contrari al banderí de córner.

Passejada i descans

El ritme de la segona part ha sigut semblant, però cada minut que passava el Bate notava més el cansament i la seva falta de recusos. Davant d´aquesta situació, Neymar ha intentat fer xalar el personal i capitalitzar gairebé totes les accions d´atac del seu equip.

Munir, poc actiu, ha avisat abans de l´arribada del segon gol. Novament Neymar per l´esquerra, ha cedit al seu soci Suárez qui, en una acció marca de la casa, es regira i de puntera batia un sorprès Txèrnik.

Aleshores va arribar el moment de donar descans a Iniesta, i més tard a Busquets. Neymar era l´únic que en volia més i ho va intentar a la mitja volta i de xilena, sense encert. La seva recompensa va arribar set minuts abans del final, quan va rebre la passada de la mort de Suárez i va fer el tercer del seu equip. El Barça no és matemàticament a vuitens per la victòria a última hora de la Roma sobre el Leverkusen, però té molt camí fet per arribar-hi.