L'eliminatòria entre el Villanovense i el Barça, del tot desigual des que tots dos equips els emparellés el capritxós sorteig dels setzens de final de la Copa del Rei, continua oberta. I no és una broma. El partit d'anada ahir disputat a un Romero Cuerda que va estar ple fins a la bandera va deixar dues coses ben clares. Una d'elles, és que el conjunt local, més motivat que mai, va saber aguantar el vigent campió de Lliga i Europa fins al punt de gaudir de bones ocasions per emportar-se la victòria. I?l'altra, és que els de Luis Enrique, que anit presentava un onze ple de suplents i joves del filial, entre els que hi havia el gironí Gerard Gumbau, va oferir una fluixa imatge pel que l'eliminatòria es decidirà al Camp Nou.

A causa de les lesions ia les rotacions, l'equip barcelonista es va presentar a Extremadura sense el trident i sense altres pesos pesants de l'equip com Iniesta, Busquets, Mascherano o Piqué, per a disgust dels aficionats locals. El tècnic, Luis Enrique, va desplaçar a quatre jugadors del planter, el màxim que li permet la norma, i va treure una alineació gairebé irreconeixible, sobretot de mig del camp cap amunt. El porter Masip i el defensa Douglas van tornar a la titularitat gairebé un any després i Bartra va ser l'únic que va repetir en l'onze.

De la seva banda, el Villanovense, que arribava a aquesta cita amb la història en un bon moment, amb dues victòries a casa i un empat de qualitat a Mèrida, va presentar pràcticament al seu equip de gala, encara que no va poder comptar amb Súper, Javi Zafra i Carlos Ándujar per lesió.

Només arrencar, als tres minuts, el brasiler Douglas va donar l'ensurt i, encara que va arribar a demanar el canvi, va aguantar sense cap problema. Els primers minuts van ser de tempteig;?cap equip es va tornar boig, ja que el Villanovense va esperar enrere ben col·locat i el Barcelona tocava sense profunditat.

Amb el públic bolcat en cada acció dels seus, va arribar la primera oportunitat per al conjunt verd en un error defensiu que Moraga a punt va estar d'aprofitar amb un gran xut creuat. Un parell de cavalcades del camerunès Kaptoum va ser l'únic tret incisiu del Barcelona a la primera part, en què va jugar amb un ritme lent, va rondar l'àrea, però les millors ocasions van ser locals. En l'últim quart d'hora, el Villanovense es va deixar anar, va entrar per les bandes, va superar en agressivitat el seu rival i va merèixer marcar en una rematada de cap de Javi Sánchez al travesser, a quatre del descans.

Gumbau, protagonista

Si la temporada passada va debutar amb el primer equip del Barça com a titular en un partit de Copa del Rei al camp de l'Elx, ahir la mateixa competició va oferir al gironí Gerard Gumbau una nova oportunitat. El de Campllong va ser un dels escollits per saltar d'inici i si bé l'equip no va estar gaire entonat, ell va ser-ne un dels protagonistes al provar fortuna a la primera meitat amb un xut des de 30 metres que va marxar fora per no massa. Poc després era Munir el que ho provava en una acció plena de rebots. Tot i això, el Barça es va acostar ben poc amb cert perill a la porteria d'un Fuentes molt segur.

La tònica no va canviar al segon acte;?amb els locals tancats al darrere i els blaugrana sense massa presses per buscar el gol. Es va haver d'esperar al minut 63 per veure el primer xut amb intenció del Barça; Sandro se la va preparar a la dreta i la pilota va fregar el travesser. En aquest moment, Luis Enrique va buscar altres coses, va fer debutar a Aitor com a extrem i va retardar a Adriano, mentre que els extremenys tot just inquietaven.

El tècnic local, Julio Cobos, va optar per donar una mica d'aire fresc perquè els seu adversari havia donat un pas endavant i anava clarament a pel partit;?a més, i el desgast es deixava notar entre els seus homes, que havien baixat revolucions.

A vint minuts per al final, el partit va començar a ser un monòleg català, encara que seguia sense xutar entre els tres pals i Cobos va acabar per fer els tres canvis. Una centrada des de la banda dreta que Pajuelo no va colpejar bé va ser l'única arrencada local amb perill a la segona meitat.

L'aclaparament blaugrana va estar a punt de donar els seus ?fruits en un cop de cap del central Marc Bartra, a la sortida d'un córner, al qual va respondre Fuentes amb la millor intervenció de la nit quan el partit ja moria.