Javier Tebas, president de La Lliga, va dir ahir que "em sabria greu que Mascherano no pogués jugar el clàssic (si fos castigat amb més de dos partits). A l'Argentina ho valoraria diferent, però aquí no crec que fos un insult greu. De totes maneres no sé què va dir Mascherano ni estava veient el partit. Els àrbitres han de consignar totes les faltes de respecte". El dirigent va fer aquestes declaracions durant un acte de presentació, al costat de l'empresari Jaume Roures, de l'acord amb Youtube per emetre partits de la Copa del Rei, en l'àmbit internacional, en la modalitat de pagar per veure. Sobre la sanció de la UEFA al Barça per les estelades que es mostren al Camp Nou en va dir que "em sembla just. Fa temps que dic que s'ha d'eliminar dels estadis l'ús de qüestions polítiques i una estelada ho és. La UEFA compleix el reglament".

El FC Barcelona recorrerà l'expulsió de Javier Mascherano en el partit de Lliga contra l'Eibar al·legant que és fals el que l'àrbitre Del Cerro Grande va posar a l'acta sobre el que el jugador argentí va dir a un dels àrbitres assistents. "Recorrerem perquè, en primer lloc, considerem que el que va dir Mascherano no és un insult i, a més, no és el que reflecteix l'acta i, des del punt de vista formal, això també ens dóna peu a recórrer perquè l'acta quedi invalidada", va revelar Albert Soler, director dels esports professionals del club.

Segons l'acta arbitral, Mascherano va ser expulsat en el minut 82 de partit per dir a un dels assistents "la concha de tu madre", quan en realitat hauria exclamat, segons la versió de Soler, "la concha de tu hermana". Encara que el significat de la frase no canvia substancialment, aquest matís és important, segons Soler, respecte a la sanció de quatre partits que va rebre el també blaugrana Gerard Piqué per etzibar a un àrbitre assistent a la tornada de la Supercopa d'Espanya: "Em cago en la teva puta mare".

"Mentre que en el cas de Piqué no hi havia diferència entre el que va dir i el que constava en l'acta, aquí hi ha una prova de vídeo i àudio que demostra que Mascherano va dir una cosa diferent del que consta en l'acta", va precisar el directiu de l'entitat blaugrana. De la seva banda, el vicepresident responsable de l'àrea esportiva del FC Barcelona, Jordi Mestre, considera que l'expressió que va utilitzar l'internacional argentí "va ser més de ràbia que un insult", encara que es va mostrar escèptic sobre l'èxit que pot tenir el recurs.

"Veient el que hem vist últimament, d'esperances en tinc poques (que el recurs prosperi), però això no vol dir que no tinguem la raó", va considerar. Tant Mestre com Soler van fer aquestes declaracions durant l'acte de presentació del nou organigrama de les seccions professionals del club.

Mascherano, en qualsevol cas, s'exposa a entre dos i quatre partits de sanció, en funció de si C0mpetició considera la seva expressió un insult o un menyspreu. El 2013, Damián Suárez (Elx) va ser suspès per dos partits per dir "la concha de tu madre" a l'àrbitre del seu partit contra el Barça B. Ifrán, del Tenerife, en canvi va rebre quatre partits de càstig després de ser expulsat en el Llagostera-Tenerife d'aquest curs per haver dit "boludo de mierda" al col·legiat.

Pensant en el Villanovense

Mentrestant, el primer equip del Barcelona va tornar a entrenar-se ahir sense temps d'assaborir l'última victòria a la Lliga davant l'Eibar (3-1), en què va destacar el triplet de l'uruguaià Luis Suárez. Luis Enrique Martínez va dirigir una suau sessió de recuperació en la qual hi eren quatre jugadors del filial: Gerard Gumbau, Sergi Samper, Kaptoum i Cantalapiedra. Avui Luis Enrique compareixerà després d'una nova sessió per avaluar la prèvia del Villanovense-Barça de Copa del Rei de demà al vespre (20.30).