Lewis Hamilton (Mercedes) es va proclamar matemàticament, a falta de tres carreres, campió del món de Fórmula 1, després de guanyar ahir el Gran Premi d'Estats Units, la setzena prova del certamen, que es va disputar a Austin (Texas). La superioritat del pilot anglès ha estat poc menys que insultant. El de Mercedes no ha tingut rival, només alguna espurna de Vettel i la impotència de del seu company d'equip que té el mateix cotxe, però la meitat de talent que Hamilton, que és un extraordinari pilot.

Rosberg ha deixat passar dos anys on ha tingut el millor cotxe i només ha pogut ser el millor de la resta. S'ha vist superat per un Hamilton que simplament, és millor pilot que ell. I ho va ser ahir també als EUA. Sortia segon, i va tornar a superar Rosberg a la sortida. Més incisiu, més ambiciós i sobretot més fi amb el volant. El primer revolt del circuit explica el que ha estat la tempordada. Hamilton el va atacar amb l'ambició del que se sap guanyador, superior i favorit. Es va tocar amb Rosberg i s'ha posat al capdavant. A partir d'allà ni les contínues interrupcions del cotxe de seguretat van impedir que l'anglès acabés imposant-se per desena vegada aquesta temporada i recorda aquells anys on Michael Schumacher es passejava sense cap contemplació i aconseguia mundials amb facilitat. Hamilton ha guanyat aquest mundial perquè és el millor pilot en el millor cotxe. És clarament superior al seu company d'equip i el seu cotxe és infinitament millor al segon de la graella, Ferrari, que tot i millorar, encara li falta un món.

Hamilton va aconseguir la seva desena victòria de l'any, la quaranta-tresena en Fórmula 1, al guanyar al Circuit de les Amèriques per davant del seu company alemany Nico Rosberg, amb el qual fa dues setmanes també s'havia assegurat matemàticament a Rússia la revalidació del títol de constructors.

Tercer va ser un altre alemany, Sebastian Vettel (Ferrari), que es va classificar per darrere de tots dos Mercedes, que després d'haver assegurat matemàticament, també, fa dues setmanes, la revalidació del títol de constructors, van signar el novè 'doblet' de l'any. La casualitat va fer que les últimes voltes la tercera corona per Hamilton depengués que el seu màxim rival, Nico Rosberg, aguantés la segona posició davant de Vettel que pressionava, en un intent desesperat per ajornar el que era inevitable. Al final però, tot i que el ritme de Rosberg era suspitosament més baix que el de Vettel i que el que havia mantingut durant la cursa, el pilot alemany no es va deixar adelantar pel seu compatriota de Ferrari que va acabar entrant tercer. Tot plegat en una cursa trepidant des de l'inici.