El Barça va golejar el Rayo en una nit estranya, amb Neymar de protagonista, en marcar quatre gols davant un rival que va donar moltes facilitats en defensa, encara que va ser l'equip que més i millor va jugar a futbol al Camp Nou.

El Rayo es va avançar i, en el segon temps, quan el partit anava 2-1, va tenir contra les cordes el Barça al qual va arribar a xutar en més de mitja dotzena de vegades, sense encert. L'equip petit va tornar a caure contra el gran, però va tornar a oferir una gran actuació per la proposta que els de Jémez van mostrar. Neymar va ser l'home de la primera part, en què va ser autor directe dels dos penals assenyalats al Barça, tant en la jugada prèvia com en l'execució, a més de ser el protagonista en dues accions més en què va poder haver existit pena màxima, en un agafada i en una nova acció en què el van fer caure, ja amb el 2-1.

Neymar va ser el jugador decisiu que el Barça va reclamar després de la lesió de Messi, i va ser el protagonista de quasi totes les ocasions i arribades de perill del conjunt blaugrana en els primers 45 minuts. El Barça va aconseguir remuntar el gol inicial de Javi ?Guerra, que va arribar en un error defensiu de la defensa blaugrana, però ni de bon tros tenia el partit controlat, tot i que les facilitats en defensa del Rayo li van permetre gaudir d'altres accions, com la de Sergi Roberto en el minut 40, que d'un xut amb l'esquerra va estar a un pas de marcar el tercer. El Barça, amb Neymar com a líder, va tenir ocasions per ampliar distàncies al marcador però no ho va aconseguir i va patir en els primers compassos de la represa.

A la sortida del segon part, el Rayo va tenir l'oportunitat per empatar el partit en una mitja volta d'Ebert, que va enviar alt, quan el més pràctic era l'arribada d'un company que arribava de cara per rematar a plaer. Al minut, Javi Guerra es va trobar amb una bona pilota, però el seu xut ras va trobar una gran intervenció de Bravo per evitar l'empat. No s'havia complert ni cinc minuts de l'arrencada del segon temps i el Rayo en va tenir dues de seguides més, de Javi Guerra i Ebert, a les quals Bravo va intervenir amb un gran encert. El despropòsit defensiu del Barça en defensa en la represa va comptar amb una inestimable ajuda de la manca de punteria visitant, que en el minut 63 va tornar a la càrrega i el xut de Lass va acabar al lateral esquerre de la porteria blaugrana. Era el setè xut de l'equip de Jémez en una mica més d'un quart d'hora a la segona part.

En el minut 65, Alba va aguantar fins al límit davant d'una pilota que va arribar a Lass en llarg i que semblava que anava a crear més perill que la pilota que va acabar en córner. El conjunt blaugrana estava fent d'equip petit i el Rayo el tenia tancat al seu camp, fins que en una acció més que esperada per les concessions defensives del Rayo, Neymar va rebre llarg, va enviar la pilota a Suárez, la seva rematada la treia Toño, i la pilota morta l'enviava el brasiler al fons de la xarxa.

El Rayo, tocat, es va veure sorprès en el servei del mig del camp quan va rebre en llarg Suárez i aquest la va deixar a Neymar per anotar el quart del Barça i el pòquer per al brasiler. Luis Suárez, en ple desgovern defensiu del Rayo, va arrodonir la nit per als blaugrana en marcar el cinquè de la nit (5-1). Jozabed, al minut 86 de partit, va trobar l'encert que tant li havia donat l'esquena al seu equip durant tota la segona part, i a la mitja volta va marcar el segon del seu equip amb què es va tancar el partit.

El Rayo Vallecano va donar una digníssima imatge al Camp Nou, sorprès pel joc visitant i content per les estocades del seu equip. El Barça va trencar el partit en un minut a la segona meitat i va aconseguir tres punts molt importants que el situen colíder provisional a la Primera Divisió.