Durant els dies 10-12 d'octubre els regatistes Carlos Echavarri i Mónica Azón s'han proclamat campions d'Espanya 2015 en Laser Standard i Laser Radial respectivament. Dels 3 dies de campionat s'han pogut navegar 6 de les 9 regates previstes repartides en les 2 primeres jornades on el vent va bufar amb una intensitat de 8 a 14 nusos: unes condicions perfectes per veure regates disputadíssimes entre els més de 100 regatistes.

El divendres per la tarda van començar els primers preparatoris amb l'entrenament obert a tots els regatistes. El vent de Nord fort de divendres per la tarda va afluixar fins a parar del tot, fet que va permetre que el dissabte, amb un sol esplèndid escalfés pro l'ambient com per engegar el típic vent tèrmic de la badia de Roses. 3 regates dissabte i 3 regates diumenge amb les mateixes condicions van deixar veure una lluita i un ball de posicions entre els primers classificats tant en Laser Radial (vela petita i olímpica femenina) com en Laser Standard (vela gran i olímpica masculina). L'últim dia, tot i estar tot obert, no es va poder competir ja que el vent era massa irregular.

Cal destacar que la classe Laser és una modalitat de vela lleugera que permet la iniciació i el perfeccionament de regatistes joves i grans. Al club del GEN Roses hi naveguen els joves a partir dels 12 anys aproximadament i els veterans de més de 65 anys, com en Peter Whipp. Un experimentat regatista que ha aconseguit una magnífica 3a posició en la categoria Laser Radial Great Grand Master.