El Barcelona Lassa ha suat per guanyar en la seva estrena a la Lliga Endesa a un competitiu CAI Saragossa (84-76), al Palau Blaugrana, on un incommensurable Ante Tomic a la pintura -23 punts i 34 de valoració- i un ressuscitat Juan Carlos Navarro han liderat, en els minuts finals, l'encara en construcció nau blaugrana.

Un parcial de 10-0 edificat pel pivot croat i el capità blaugrana en l'últim quart ha acabat amb les esperances dels aragonesos que, malgrat les molts fitxatges que han incorporat aquest estiu, han demostrat un joc coral i equilibrat en què Diener, Fotu i Kanacevic han brillat amb llum pròpia.

Com si res hagués canviat en un estiu en el qual s'han incorporat fins a set cares noves, els catalans ho han apostat tot als ja 'coneguts' Tomic i Doellman -autor de 14 punts- en els primers compassos del duel.

Els interiors blaugrana han endossat un primer parcial de 6-0 en dos minuts i han deixat en evidència Norel i Jelovac, que han estat fulminantment substituïts per Joaquín Ruíz.

Amb Fotu i Kanacevic en el parquet, encara que amb Tomic descansant a la banqueta, els aragonesos han anat assentant-se, a poc a poc, davant un Barcelona ineficaç des del perímetre -1 de 6 en triples en els primers deu minuts- i que només Abrines aconseguia mantenir estable.

Així les coses, el CAI sorprenia amb un primer parcial favorable de 21-23 de la mà de Kanacevic, Benzing i Fotu, aquest últim autor de set punts en el primer quart.

El segon període començava amb els aragonesos practicant un joc alegre en atac i sòlid en defensa. Això s'ha traduït en un màxim avantatge de vuit punts (23-31, min.12) només contrarestada per dues espurnes individuals de Navarro, qui reapareixia després de solucionar aquest estiu la fasciïtis plantar que arrossega des de fa temps.

Ha tornat Tomic i el Barcelona ha respirat en atac, encara que la sagnia seguia en defensa, on el CAI, brillant des de la línia de 6,75, posava el 29-37 (min.15) amb un triple de Benzing.

Abans del descans el Palau ha viscut un magistral duel anotador de bases. Les individualitats d'Arroyo i Bellas han sostingut els seus equips en atac, una festa a la qual se'ls ha unit el jove Marcus Eriksson, que amb un triple posava el 45-46 amb el qual ha acabat un primer temps vistós.

Ha pressionat en defensa el Barcelona després de la represa. Prova d'això és que els aragonesos només han anotat 14 punts en el tercer quart, nou menys que en els dos primers. Intensos i ordenats enrere, els de Xavi Pascual n'han tingut prou amb la jerarquia d'Ante Tomic per recuperar les regnes del partit.

El gegant croat ha anotat sis punts en tan sols cinc minuts en el tercer quart ha ajudat que el seu equip aconseguís una renda de quatre punts (56-52, min.25).

El CAI, no obstant això, no havia dit l'última paraula i tornava a posar-se per davant del marcador gràcies a un parcial de 0-5 aconseguit des de la línia de tirs lliures.

Amb el Palau Blaugrana una mica nerviós amb les decisions arbitrals, ha aparegut Sek Henry, qui amb una cistella exterior en l'últim segon del període, tornava a posar per davant els de Joaquín Ruíz (61-62).

Henry i Sastre han mantingut els seus en atac, mentre que en el Barcelona, negat des de la línia de tres, seguia encomanant-se una bona defensa, l'exuberància interior de Tomic i dos triples de Navarro per aconseguir construir un parcial de 10-0 (78-70) a dos minuts del final que ha acabat amb l'esperança dels aragonesos.

- Fitxa tècnica:

84 - Barcelona Lassa (21+24+16+21): Arroyo (8), Abrines (5),

Ribas (6), Doellman (14), Tomic (23) -cinc inicial-, Lawal (2),

Perperoglu (6), Satoransky (2), Vezenkov (2), Eriksson (6) i Navarro (10).

76 - CAI Saragossa (23+23+14+11): Bellas (9), Linhart (8), Diener

(11), Jelovac (-), Norel (6) -cinc inicial-, Fotu (10), Kanacevic (7), Benzing (9), Sastre (9), Henry (7) i Tomàs (-).

Àrbitres: Benjamín Jiménez, Sánchez Montserrat i Sacristán

Barazón. Sense eliminats.

Incidències: Partit de la primera jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Blaugrana davant 6.149 espectadors. En els prolegòmens del partit, Juan Carlos Navarro i Álex Abrines han ofert els títols de la Supercopa Endesa i la Lliga Catalana a l'afició blaugrana.