El primer derbi gironí de Tercera Divisió va deixar uns estats d'ànim ben diferents. Les últimes visites del Palamós a Vilatenim havien estat molt positives però en el partit de diumenge el Figueres no va tenir pietat del conjunt de Mármol i gràcies a un contundent 4-0 la Unió torna a situar-se a tocar els llocs de play-off. Els altempordanesos, cinquens a dos punts de la quarta plaça, van deixar enrere una sèrie de tres partits sense guanyar i segons Ritxi Mercader "la victòria va ser important perquè ens vam retrobar amb el nostre bon joc davant l'afició".

Mercader és palamosí, un dels set exfutbolistes del degà que darrerament han fitxat pel Figueres. Segons ell "aquí hi estic molt bé, la temporada passada va ser increïble fent el play-off i la llàstima és que el somni es va esvair molt aviat però aquesta campanya ho intentarem repetir", assegurava. Ritxi, com el seu actual tècnic al Figueres, Eduardo Vílchez, guarda una gran estima al Palamós, però com diu el tòpic, les amistats en el futbol queden aparcades durant els noranta minuts. Després del 4 a 0 que el Figueres li va clavar al Palamós, Ritxi admet que "jo no sóc d'aquells que mira excessivament quin és el proper rival però quan aquest és el Palamós, realmenta la cosa canvia, i per mi és complicat ja que visc unes sensacions estranyes pel fet d'enfrontar-m'hi". El davanter de la Unió, que viu la seva segona temporada a Vilatenim, confessa que "menys quan jugui contra el Figueres, al Palamós sempre li desitjo el millor".

El tècnic vallesà del Figueres, Eduardo Vílchez, també va defensar com a futbolista la samarreta del Palamós i ja com a tècnic l'ha dirigit en més d'una ocasió. Segons ell, la golejada en el derbi davant els palamosins el va fer content però no al 100%: "no fa falta ni dir que hagués preferit fer quatre gols a qualsevol altre equip però els capricis del futbol són aquests". A més a més, a la porteria rival hi havia el seu bon amic Joan Bayona amb qui va compartir vestidor com a futbolista i també l'ha entrenat.

Cara i creu

Si el Figueres continua amb l'embranzida de la temporada passada i es troba a tocar de les posicions de play-off, a l'altra costat de la balança no poden dir el mateix el Palamós i el Peralada. Els de Mármol, amb 6 punts de 21, es troben a un punt del descens i en set jornades només han aconseguit una victòria. Més malament ha començat la competició el Peralada que tanca la classificació essent l'únic equip que no ha aconseguit cap triomf. Els d'Arnau Sala són últims amb 4 punts de 21 possibles, després de veure's condemnats per la seva falta de gol.