El clàssic empordanès torna a consolidar-se. Per cinquena temporada consecutiva hi haurà derbi empordanès entre el Figueres i el Palamós. Alts i baixempordanesos es tornaran a veure les cares en un terreny de futbol. En les tres darreres edicions els duels s'han jugat a la Tercera, mentre que fa quatre temporades, la del retrobament entre aquests dos històrics del futbol gironí, el derbi es va viure a la 1a Catalana.

Lluny d'aquells partits plens del glamur del professionalisme que la Unió i el degà disputaven a la dècada dels 90 a la Segona A, els partits entre el Figueres i el Palamós van viure un llarg i oligat parèntesi després del trasllat del Miapuesta Figueres a Castelldefels, quan el destí dels altempordanesos era controlat per Enric Flix. Posteriorment els figuerencs van haver de renèixer des de les catacumbes del futbol modest. En un temps rècord, l'ascenció del nou Figueres va ser meteòrica i amb poc temps ja es va plantar a Tercera, on milita per quarta temporada seguida. La revifalla del Figueres ha estat una evidència i fins i tot la temporada passada amb Eduardo Vílchez a la banqueta es va fer el play-off d'ascens a Segona B però a les primeres de canvi el Numància B va ?tallar tota opció de seguir escalant més categories.

Una victòria local, un empat i dues victòries visitants en els últims quatre Figueres-Palamós a Vilatenim. A la temporada 11-12 a 1a Catalana, el derbi entre el Figueres i el Palamós va acabar en taules (0-0). Una temporada després i amb l'ascens de tots dos conjunts ?gironins a Tercera la victòria va ser per al Figueres (3-1), mentre que en les dues darreres visites, el triomf ha sigut per al degà. Fa dos cursos, amb Jordi Guerrero a la banqueta, el Palamós es va imposar per 1-3 i la temporada passada amb els dos actuals místers, la victòria va ?tornar a ser favorables als visitants (0-2).

L'assemblea, una bassa d'oli

Una trentena de socis del Palamós, presents a l'Assemblea anual ordiària corresponent a la temporadda 2015/16 celebrada ahir a la biblioteca Lluís Barceló i Bou, van aprovar els números de l'exercici anterior i el pressupost per a l'actual. El president Joan Pau Pérez va anunciar la convocatòria d'eleccions de cares al curs vinent. El mandatari té la intenció que el cos tècnic i el primer equip estiguin format per una elevada quantitat de gent de la casa.