Cada cop sembla més clar que el camí de joves com Ramon Ruiz Domènech o Joan Jorquera Cala van encaminats a destacar en un futur ben pròxim, quan siguin sèniors. Poder atrapar tot un campió olímpic com Joel González està a l’abast de molt pocs. De moment, els dos taekwondistes altempordanesos van triomfar el dissabte passat en el Campionat d’Espanya júnior que es va celebrar a Alacant. Aquest èxit els permetrà accedir, del 22 al 24 d’octubre, en el Campionat d’Europa júnior que se celebrarà a Riga (Letònia).

Per una part, el vilafantenc Ruiz va guanyar amb contundència en -63kg després de superar a la final (11-4) al també català Christian Ferré. Pel camí fins a la medalla d’or en pes superlleuger, el del Tae Sport de Vilafant s’havia desfet del gallec Javier González (10-2), el basc Joan Andoni Cintado (6-1) i del madrileny Hugo Tortosa (7-6). Abans d’anar a l’Europeu de Letònia, Ruiz competirà a l’Open de Belgrad (Sèrbia), de l’11 al 13.

Tres rivals abans de l’or

L’altre gran triomfador altempordanès de l’Estatal júnior va ser el rosinc Jorquera. El competidor del TKD Joan’s també va pujar fins al lloc més alt del podi, però en aquest cas en -45kg. A la categoria de pes més baixa que hi ha, minimosca, Jorquera es va desfer del també català Jason Clark Hidalgo a la final (16-7). Per arribar a l’or, anteriorment el de Roses havia tombat el gallec Alberto Bautista (4-18) i el valencià Javier Pastor (8-15).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.