El Sant Llorenç de la Muga es va estrenar diumenge amb victòria (2-1) davant el Siurana. El conjunt d’Àlex Ferrer ha conservat el bloc de la temporada passada i sap que per estabilitzar-se a la zona alta s’ha de fer fort en el Municipal Quim Juanola. A finals d’agost, el camp muguenc va ser l’escenari de la gravació d’un vídeo documental de cinc minuts que l’equip local va representar per a la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. El Sant Llorenç va comptar amb jugadors de l’actual plantilla i amb veterans que havien defensat els colors blanc-i-blaus.

El motiu pel qual els muguencs van ser escollits és l’aixecament que ha tingut el club els darrers anys, que representa una metàfora del país. El documental, sota el títol “L’hora de guanyar”, de la productora Metromuster, serà presentat aquest dimarts, just en la setmana que Catalunya és a punt de decidir el seu futur.

El Sant Llorenç va patir una època fosca en l’àmbit de resultats a mitjans de la dècada dels noranta quan va estar dos anys i nou mesos (68 partits) sense guanyar un partit a Tercera Regional -Televisió de Catalunya, fins i tot, va dedicar-li un reportatge. El club no es va rendir, ha persistit i avui en dia ja és un equip que es mou per a la zona mitjana-alta de Quarta Catalana.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.