Un dels pilars fonamentals de l’Escala en els últims cinc anys, el porter Àngel Bustins, comunicava fa dues setmanes als seus companys la decisió de no continuar, quatre dies després de l’inici de la lliga al camp del Manresa, on va ser suplent. El del Pla de l’Espany, de 34 anys, assegura que ha marxat sense conflictes ni amb club ni amb l’entrenador i plega després d’haver estat tres anys el porter menys golejat, reconegut amb el premi “Amos de l’Àrea” que atorga anualment el Setmanari de l'Alt Empordà amb la col·laboració del Consell Esportiu i Comarcal.

Per motius personals deixa l’Escala després de cinc temporades.

Marxo perquè em costa combinar el futbol amb les altres obligacions que tinc i perquè veia com esportivament comptava menys que en anys anteriors. Si només hi hagués un condicionant dels dos hauria seguit amb normalitat.

Ser suplent el primer partit de lliga a Manresa té quelcom a veure amb la seva marxa?

Sí. És la prova del que es veia feia temps, que tot i fer una bona feina aquests anys i haver-me implicat molt comptava menys que en temporades anteriors. Tot i això, un porter quan no juga ha de treballar per tornar jugar i jo també ho he fet altres vegades aquí l’Escala mateix sense anar més lluny la temporada anterior, tot i ser el porter menys golejat del campionat, vaig ser suplent en alguna fase del campionat, i vaig seguir treballant. Ara, la situació era diferent i vaig creure que el millor per les dues parts era que jo no seguís.

Amb què es queda de la seva etapa a l’Escala?

Em quedo amb els companys, la gent que he conegut... i sobretot amb el doble ascens aconseguit, de Tercera a Primera Catalana. En l’àmbit personal, amb l’ajuda de tothom, haver aconseguit aquests tres últims anys consecutius ser el porter menys golejat en les tres categories que hem jugat, sobretot molt content d’aconseguir-ho a Primera Catalana.

Veu l’equip capaç de pujar a Tercera Divisió després d’aquest bon inici?

No el veig ni pujant a Tercera ni baixant a Segona Catalana. Intueixo el potencial que pot tenir l’equip però en no conèixer gaire el que poden fer els altres equips no em puc aventurar a dir on crec que quedarà l’Escala.

En un futur pròxim, veurem a Àngel Bustins vestint la samarreta d’un altre equip?

A curt termini, no. Jo voldria ser a l’Escala i no és possible pel que he dit anteriorment. A mitjà o llarg termini ja ho veurem.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.