08 de setembre de 2015
08.09.2015
Bàsquet

El Torneig Tramuntana, la festa del bàsquet abans del debut

Roses acull, aquest cap de setmana, la segona edició del Torneig Tramuntana amb la presència dels 11 equips sèniors masculins i femenins de l'Alt Empordà

08.09.2015 | 13:19
El torneig es va presentar el diumenge a Roses

Per veure quin nivell té el bàsquet altempordanès en categoria sènior la cita és aquest cap de setmana a Roses, seu de la segona edició del Torneig Tramuntana, organitzat pel club de bàsquet de la vila. Després de la bona acollida en l'estrena al setembre de ­l'any passat a Llançà, els clubs s'han tornat a unir pel que serà de ben segur la festa del bàsquet local. Totes les entitats amb presència d'un equip sènior –ja sigui masculí o femení– seran presents el dissabte i el diumenge al pavelló rosinc. A més, per a completar el quadre masculí l'equip invitat serà en aquest cas el Toulouges B francès, que agafa el relleu del Torroella de Montgrí.

Així, en masculí hi haurà dos grups de quatre equips. A l'A, hi haurà el Toulouges –nivell similar a un Segona Catalana–, l'Escala (Segona Catalana), Grifeu i Adepaf (Tercera Catalana). En el B, han estat enquadrats el Vilafant (Tercera Catalana), Castelló i Escolàpies (Tercera Territorial A) i el sots25 del Roses.

D'altra banda, en el femení –novetat d'aquesta edició– hi haurà quatre equips: Roses (Segona Catalana), l'Escala, Adepaf i Vilafant (Tercera Territorial A). "Des del club estem treballant molt per fer un gran torneig i que els clubs se sentin acollits", explicava el diumenge passat en la presentació David Casellas, director esportiu i tècnic del sènior femení del Club Bàsquet Roses. Per a Cape, com se'l coneix popularment, "el Tramuntana vol ser el referent del bàsquet aquest cap de setmana. Hi ha molt bona entesa entre els clubs, tenim ganes de treballar amb un objectiu comú: el bàsquet empordanès".

Inici el dia 19 per a quatre equips

El Torneig Tramuntana serà una bona prova de foc per a la majoria d'equips, que iniciaran la lliga oficial el cap de setmana següent. És el cas de l'Escala d'Albert Clopés, que s'estrena el dia 19 davant el nouvingut Bisbal B. La Tercera Catalana també donarà el tret de sortida la setmana que ve amb els següents duels amb representació local: Sant Narcís-Grifeu, La Salle Girona-Adepaf i Vilafant-Palamós B.

En femení, només el Roses sap quan començarà: el 27 de setembre a casa davant el Malgrat. La resta de conjunts estan pendents que la Federació Catalana de Bàsquet sortegi els calendaris els pròxims dies.

Els partits d'aquest dissabte dia 12:

Castelló-Escolàpies [Masculí-B] 11 h
Toulouges B-Adepaf [Masculí-A] 12.30 h
Adepaf-L'Escala [Femení] 16 h
Vilafant-Roses [Masculí-B] 17.30 h
Roses-Vilafant [Femení] 19 h
L'Escala-Grifeu [Masculí-A] 20.30 h

Els partits d'aquest diumenge dia 13:

3r-4t lloc [Masculí-B] 10 h
3r-4t lloc [Femení] 11.30 h
3r-4t lloc [Masculí-A] 13 h
Final [Masculí-B] 16.15 h
Final [Femení] 18 h
Final [Masculí-A] 19.45 h

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook