Després de dominar Marc Márquez (Repsol Honda Team) i Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) els entrenaments del Gran Premi OCTO de Gran Bretanya de MotoGP, i evidenciar Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) una clara manca de ritme sobre sec respecte als dos espanyols, el diumenge el panorama canviava radicalment amb la victòria de Rossi després de la caiguda de Márquez i els problemes de entelament al casc de Lorenzo.

Ara Rossi ha recuperat un avantatge de 12 punts sobre el seu rival pel títol dins de l'equip Movistar Yamaha, quedant Márquez gairebé matemàticament descartat de la lluita pel títol que ha guanyat en els dos últims anys.

Rossi aconseguia així la victòria número 111 del seu palmarès i està ja a només onze del rècord absolut del Campionat del Món, en mans de Giacomo Agostini des de 1976: «Estic molt content i orgullós d'aquesta victòria. Crec que vaig guanyar la meva última carrera en pluja fa uns deu anys. M'he despertat al matí amb bones sensacions, però el meu equip també ha fet un gran treball. Avui era ràpid i tenia confiança, així que ha estat una magnífica victòria a Silverstone, on mai havia guanyat abans », finalitzava l'italià, que es troba en immillorable posició per seguir somiant amb el seu desè títol mundial.

Després de quedar fora per la seva caiguda Márquez, el campió en títol parlava amb la premsa: «La situació en el campionat ja era complicada abans d'arribar a aquesta carrera i ara està tot més difícil encara. Vaig creure que tenia la carrera sota control i llavors va arribar la caiguda. Això ha significat no puntuar una altra vegada, però el positiu és que estava davant de nou abans que tot això passés ».

Més enllà de la lluita pel títol, la segona posició en la caòtica cursa de MotoGP sota la pluja era per Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing), autèntic heroi del dia a l'aconseguir el primer podi de la seva trajectòria en el Campionat del Món. Petrucci somiava durant uns minuts amb arribar a Rossi i de fet arribava a estar a poc més d'un segon i mig en els últims compassos de la prova. Finalment, el pilot de Yamaha recuperava les bones formes per tornar a tirar i guanyar còmodament la seva quarta carrera de l'any.

Com és natural, Petrucci no cabia en si per l'èxit aconseguit a base de valentia i un treball impecablement fet. Sortint divuitè en graella, l'italià de Pramac es permetia el luxe d'humiliar Andrea Dovizioso, sent tercer el pilot oficial de Ducati al manillar d'una Desmosedici manifestament superior: «No entenc molt bé com podia acostar-me a Valentino volta rere volta. En les dues últimes he aconseguit un petit avantatge sobre Dovizioso. En l'última corba de la volta final he començat a riure dins del nucli perquè no m'ho creia ». Petrucci també acabava la carrera com el pilot d'equip satèl·lit millor classificat.

Andrea Dovizioso tornava per fi al podi després d'una ratxa de pobres resultats en les úlimas carreres. El seu tercer lloc és naturalment molt positiu, encara que no haver podi amb Petrucci en les singulars circumstàncies de la cursa de Silverstone és potser una cosa que no podia ni imaginar: «Ha estat molt dur. La pluja era molt fort i hem patit molt amb el pneumàtic del darrere. Petrucci pilota com un gos, jo estava espantat per ell perquè en cada revolt frenava tard i bruscament. Pensava que a cada revolt s'anava a caure, però ha pilotat bé així que el felicito, estic molt content pel seu podi. Nosaltres ens anem amb un bon cap de setmana i estic feliç d'encarar el Gran Premi de casa en bona forma »,

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) arribava a Silverstone com a nou líder del campionat i fins i tot després dels entrenaments semblava que només Marc Márquez (Repsol Honda Team) seria capaç de prendre-li la victòria. No obstant això, tot això era abans de clarejar aquest plujós diumenge.

Als tradicionals problemes que solen aparèixer amb l'aigua per al pilot de Yamaha, en aquesta ocasió se sumava un visor de casc entelat que arruïnava tot plantejament de carrera possible. No és la primera vegada aquest any que Jordi té problemes amb el seu casc.

De fet, en la primera carrera de l'any es va quedar fora del podi per una part de l'encoixinat interior despresa de la seva posició. Ja fa més de deu anys Pedrosa va canviar de marca de casc d'un dia per l'altre per un problema similar. Potser és hora perquè el pilot de Yamaha busqui solucions dràstiques; Lorenzo torna a estar a més de deu punts de Rossi i Silverstone no ha de costar necessàriament el títol aquest any, però està clar que, a segons quins nivells, hi ha contratemps que no són acceptables.

«A la part final de la cursa vaig perdre completament la visió», explicava Lorenzo. «La pantalla del meu casc estava completament entelada i he hagut de reduir el meu ritme i perdre l'oportunitat de ser tercer, la qual cosa ha estat una pena. Sota la pluja, no tenia el mateix ritme que Valentino i Márquez ».

Després de Lorenzo, Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) finalitzava cinquè en una cursa en la qual mai va arribar a destacar, però és que les condicions del dia tampoc convidaven a prendre excessius riscos: «No ha estat un bon dia. Tenia una sensació estranya amb la moto a la pluja. No tenia gaire adherència i era delicat. No estic satisfet amb els meus resultats recents. Intentaré recuperar terreny a Misano », confessava l'espanyol després de la cursa.

Un dels pilots més satisfets després de la cursa era el local Scott Redding (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), que just després d'anunciar el seu pas a OCTO Pramac Racing la temporada que ve, signava la seva millor actuació de l'any precisament davant del públic britànic : «Sé que molta gent s'ha caigut en la carrera, però això a vegades passa. Jo he patit al principi; simplement no tenia el feeling que necessitava. Potser estava una mica tens, però després de vuit o nou voltes he aconseguit mantenir un bon ritme i, en recuperar les sensacions amb la moto, he començat a prendre més riscos ».

Un altre pilot local disposat a tot aquest diumenge era Bradley Smith (Monster Energy Yamaha Tech 3), que finalitzava setè per darrere del seu compatriota Redding. Després el britànic acabaven Andrea Iannone (Ducati Team), que no tenia el millor dia possible, i Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP), que finalitzava novè al temps que el seu company d'equip, Maverick Viñales, ho feia en onzena posició.

Álvaro Bautista igualava el seu millor resultat de la temporada en acabar desè, mantenint el tipus en una cursa realment complicada per la pluja: «Abans de res, vull donar les gràcies a qui hagi aturat la cursa just abans de la sortida. Ha estat una decisió excel·lent per evitar més problemes. Ha estat una pena no córrer en sec com dissabte, ja que havia trobat molt bones sensacions amb la moto. A principi de carrera no tenia molt bon "feeling", però m'he adonat que els meus temps estaven sent bons. Per això he pogut rodar fort i recuperar algunes posicions. Al final gairebé podia ser novè, però estic satisfet amb aquest resultat ».

Jack Miller (LCR Honda) semblava destinat en els primers compassos de la prova a ser el millor pilot a la categoria Open, però la caiguda en la que arrossegava al seu company d'equip Cal Crutchlow, quan tots dos rodaven en el grup davanter, arruïnava les seves expectatives i li costava un punt de sanció per part de Direcció de Carrera.

Així, la victòria Open requeia en Nicky Hayden (Aspar MotoGP Team), que aconseguia amb la seva dotzena plaça aquest guardó per segona vegada en la temporada.

Héctor Barberá (Avintia Racing) finalitzava tretzè després del nord-americà i segueix al capdavant de la classificació provisional Open ampliant el seu avantatge a vuit punts ara Loris Baz (Forward Racing).

«He sortit molt bé per fora, però hi ha hagut un toc, ha volat un tros de carenat de Yonny que m'ha trencat la cúpula i se m'ha quedat entre el dipòsit i el cos», comentava amb vehemència Barberá. «Això m'ha fet quedar gairebé l'últim i una altra vegada a remuntar ... Al final hem acabo desè tercers i encara que no hàgim estat la primera Open, arribàvem aquí amb cinc punts sobre el següent i ens anem amb vuit. Tres punts en aquesta categoria són molts ».

No et perdis la tretzena ronda del Campionat del Món de MotoGP el proper 13 de setembre al Gran Premi de San Marino i Rivera del Rimini, traçat de Misano, on Rossi arriba de nou líder i comptarà amb el suport del seu incondicional públic local.