La desena ronda de la temporada al Campionat del Món de MotoGP, celebrada aquest diumenge a Indianapolis, ha estat testimoni de la victòria de Marc Márquez (Repsol Honda Team), que aconseguia el triomf per davant de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) i Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP).

Dani Pedrosa (Repsol Honda Team), Andrea Iannone (Ducati Team) i Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3), Cal Crutchlow (Cwm-LCR Honda), Andrea Dovizioso (Ducati Team) i Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing).

A la sortida Lorenzo es feia amb la primera posició, seguit per Márquez, Pedrosa, Iannone, Smith i Rossi. Dovizioso patia una sortida de pista al revolt 2, tornant a carrera en última posició per iniciar la seva remuntada.

Durant la segona volta Lorenzo batia el rècord del circuit i Márquez es mantenia en el seu deixant. Una mica més enrere rodava Pedrosa i Rossi ascendia a la quarta posició intentant aconseguir la roda del segon pilot de l'equip Repsol Honda.

Per darrere dels quatre primers Iannone i Smith es disputaven la cinquena plaça, amb Pol Espargaró, Petrucci, Crutchlow i Redding completant la llista dels deu primers en aquest moment. A la volta nou es produïa la caiguda de Jack Miller (Cwm LCR Honda).

Superat el primer terç de carrera, Lorenzo es mantenia primer amb Márquez segon a una mica més de mig segon i Pedrosa tercer a 1'3 segons del cap de cursa; Rossi era quart a menys d'un segon de Pedrosa. El següent classificat era Iannone, ja a gairebé sis segons del pilot que el precedia.

Quan s'havien cobert 18 de les 27 voltes programades, la pluja apareixia tímidament sobre el circuit, aquells dies Rossi ja havia avançat a Pedrosa per situar-se tercer.

Mentrestant, Lorenzo seguia primer amb Márquez en el seu deixant. Els comissaris de pista mostraven llavors la bandera de pluja. Pedrosa, per la seva banda, intentava recuperar la tercera plaça a Rossi.

A tres voltes del final Márquez assaltava el cap de carrera i relegava a Lorenzo a la segona posició. Lorenzo ho intentaria una volta després, però allargava la seva traçada al revolt un i perdia uns metres vitals per optar a la victòria. Per la seva banda, Pedrosa depassava Rossi, però aquest recuperava la posició per finalitzar tercer. Márquez aconseguia així la seva tercera victòria de la temporada.

El primer pilot Open en la classificació era Héctor Barberá (Avintia Racing), quinzè absolut. Entre la resta dels pilots espanyols, Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP) acabava onzè, el seu company d'equip Aleix Espargaró ho feia en catorzena posició i Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) finalitzava divuitè. Més enrere, Toni Elías (AB Motoracing) acabava vintè segon i últim.

La propera cursa del Campionat del Món de MotoGP se celebrarà el 16 d'agost al Gran Premi bwin de la República Txeca, traçat de Brno.