La sessió classificatòria del Gran Premi Red Bull de Indianapolis, ha deixat aquesta tarda en pole position a Marc Márquez (Repsol Honda Team) amb un temps de 1'31.884; seguit pel seu company d'equip Dani Pedrosa i amb Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) completant primera línia de graella per a la cursa de diumenge.

Després d'una tercera sessió d'entrenaments lliures en què els 13 primers classificats estaven separats per menys d'un segon, la Q1 donava a Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) i Andrea Dovizioso (Ducati Team) el pas a la definitiva Q2.

Després de ser Lorenzo l'home més ràpid dels entrenaments lliures de divendres, Márquez es feia amb el control de nou des de la FP3 del matí de dissabte, marcant un imponent ritme a continuació a la FP4.

En la seva primera volta llançada a la Q2, Márquez es feia amb un registre de 1'31.884; el millor temps del cap de setmana fins a aquest moment. La pole aconseguida pel campió en títol, la número 27 de la seva trajectòria en MotoGP ™, igualava així el palmarès de Freddie Spencer i Dani Pedrosa a la categoria reina.

Márquez repetia així la pole position que en els dos últims anys ha precedit a la seva victòria al circuit nord-americà: "Encara queda el warm up de demà i crec que tothom anirà millorant, ja que la pista està canviant i ens hem d'anar adaptant a ella. A dia d'avui Jordi és el rival més dur i haurem d'estar atents".

Dani Pedrosa ocuparà la segona posició de graella, curiosament cobrint les espatlles del primer pilot d'Honda. Tal com va passar a Alemanya, la tasca de Pedrosa a la cursa de diumenge podria resultar impagable per a Márquez en cas de guanyar aquest últim, ja que li permetria retallar més punts encara a Lorenzo i Rossi en la classificació del campionat.

"Estic content per haver aconseguit un lloc a la primera fila i seguirem treballant dur per guanyar algunes dècimes, perquè puc millorar els dos primers parcials. A veure si podem afinar meu pilotatge i augmentar una mica l'adherència per estar demà en la lluita per la victòria", declarava el de Castellar del Vallès després de l'entrenament.

El tercer home en graella, Jorge Lorenzo, aconseguia amb la seva posició aplanar força el camí de cara a la cursa, ja que el seu company Rossi sortirà des de la tercera amb el vuitè millor temps; tot un respir per a l'espanyol de Yamaha en les seves aspiracions al títol aquesta temporada.

"Serà una carrera llarga, crec que tenim un bon ritme sense millorar la moto com esperàvem, però encara comptem amb el warm up per provar algunes coses", assumia el pilot oficial de Yamaha.

La segona línia de graella estarà composta per Cal Crutchlow (Cwm LCR Honda), Danilo Petrucci i Bradley Smith (Monster Energy Yamaha Tech 3). Crutchlow aconseguia així ser el pilot satèl·lit millor classificat, per davant de no pocs pilots de fàbrica.

Per la seva banda, Petrucci passava a la sessió definitiva després d'aconseguir el millor temps a la Q1. A la Q2 es beneficiaria de la roda de Márquez en els primers compassos de l'entrenament, aconseguint així un millor temps personal que li portava directament per primera vegada fins a la segona línia de graella; tot un èxit per al voluntariós pilot italià.

Smith també va brillava a gran nivell després de la seva recent victòria en les 8 Hores de Suzuka costat del seu company d'equip en el Tech 3: "Estic satisfet amb el meu rendiment. El meu objectiu en aquesta segona part de la temporada és fer bones posicions en graella. A la tarda hem pogut seguir millorant, per la qual cosa estic preparat per lluitar demà".

A la tercera línia de graella estarà encapçalada per Andrea Iannone (Ducati Team). L'italià havia estat quart en els entrenaments lliures de divendres, esperant així una positiva primera experiència sobre la GP15 en la seva primera visita a Indianapolis. Finalment, haurà d'esperar a tenir millor sort en la carrera de diumenge: "Esperava ser més ràpid en la sessió classificatòria. Almenys, hem millorat el nostre pas per corba".

El líder de la classificació provisional, Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), tornava a classificar-vuitè. Després de múltiples problemes en les sessions lliures, l'italià s'esforçava al màxim a la Q2 i arribava a classificar-se tercer, però la millora general en els minuts finals tornava a retrasarle en graella: "Divendres vaig anar lent i em vaig quedar una mica preocupat. Avui la situació ha millorat; el meu ritme no és especialment dolent. Lluitar pel podi demà serà difícil, ja que Marc i Jorge són ràpids, però també ho és Pedrosa".

La tercer línia es tancava amb el novè millor registre de Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP), que aconseguia durant la FP3 seu pas directe a la sessió definitiva: "Hem fet un gran treball. Amb el pneumàtic tou tampoc teníem tant avantatge", confessava.

Dovizioso i els germans Pol i Aleix Espargaró conformaven la quarta línia de graella; una gran decepció per al pilot de Ducati per haver ocupat la tercera plaça provisional al final de la jornada de divendres.

Per Pol Espargaró, aquest resultat li endarreria en graella respecte al dia anterior: "No puc estar satisfet amb aquest resultat. Durant els entrenaments lliures érem ràpids amb el compost de pneumàtic dur, però tan aviat com he muntat el tou, la meva confiança ha desaparegut. Demà ho donaré tot per recuperar la posició en la que crec que hem d'estar".

Per la seva banda, el seu germà Aleix no aconseguia destacar en cap moment del cap de setmana. Entre la resta dels pilots espanyols, Héctor Barberá (Avintia Racing) finalitzava quart la Q1, de manera que partirà desena cambra en graella.

Álvaro Bautista (Aprilia Racing Team Gresini) portava l'Aprilia oficial fins divuitena posició, amb Toni Elías (AB Motoracing) vintè tercer i últim en l'inesperat cap de setmana en el qual substitueix el lesionat Karel Abraham.