Pere Gratacós, de Besalú però establert a Figueres, seguirà en el Barça després del triomf de Josep Maria Bartomeu a les eleccions a la presidència. Els darrers mesos ha exercit de director de relacions institucionals esportives i de coordinador de l’àrea del Barça B i del juvenil A, però des de Navata explica que ara encapçalarà un departament que es crearà.

Què suposa el triomf de Bartomeu a la presidència del Barça?

Pel Barça és bo i es demostrarà amb un projecte esportiu, de noves instal·lacions, remodelació de l’àrea esportiva, dels voltants de l’Estadi, patrimonialment serà important i serem un referent mundial. Quan has guanyat un triplet, vol dir que esportivament has fet bé les coses i econòmicament la llista Forbes diu que el Barça és el número 1.

Van acabar arrasant. Com les va viure des de dins?

Amb una mica d’angoixa, també. Des de dins, en l’àmbit de club, hem continuat treballant el dia a dia, hem pensat en el Barça, no en qui el podia dirigir. S’ha planificat el Barça B, el futbol base, s’han fet fitxatges... i s’està a l’espera de la decisió de la FIFA per temes puntuals. Ara, el president podrà prendre algunes decisions més.

Deia el directiu figuerenc Dídac Lee en una entrevista a L’Empordà que el triomf de Bartomeu seria “bo per al Barça i per a Figueres”.

És una manera de fer país i veure una mica la realitat, que no és només Barcelona, també ho són les perifèries i n’hi ha moltes i de molt importants. És un luxe poder tornar a estar aquí a TorreMirona, les instal·lacions són un privilegi; Girona té espais suficients per portar equips i no cal anar a fora d’Espanya. Nosaltres tenim una Ciutat Esportiva que és una enveja, molts equips vénen a veure-la i a aprendre.

L’hem vist ocupar diferents càr­recs en els darrers anys.

Fins a aquest moment he estat el director de relacions institucionals esportives de futbol i, des del gener quan es va reestructurar el club, coordinador de l’àrea del Barça B i del juvenil A.

Quin nivell té el futbol gironí?

M’empasso els partits per la televisió i a la Ciutat Esportiva vénen molts equips de Girona a jugar amistosos. Hem fitxat en Pau Baró (cadet B), que és d’aquí la comarca i estarà a la Masia. Tenim scouts i observadors per tot Catalunya, a més del futbol que veiem nosaltres, i Girona té un nivell molt bo en comparació amb altres territorials, fa un tipus de futbol que agrada, maco i de possessió.

Li agrada el càrrec en el futbol formatiu?

Sí, el model esportiu que es pensa tirar endavant s’ha canviat una mica. Hi haurà un secretari tècnic del primer equip, Robert Fernández, i un altre d’una part professional-amateur de formació, Pep Segura, que es farà càrrec del Barça B, juvenil A i B. La part de baix de prebenjamins a cadets el responsable serà Jordi Roura. Jo seguiré fent tasques d’aquí, però en tindré una altra dins del club.

En l’apartat de futbol base o institucional?

Hi ha un departament nou que s’ha de crear i que penso que estan pensant en mi perquè pugui portar-ho. Quan torni l’Albert Soler (director d’esports professionals del Barça) d’Amèrica se sabrà.

Podeu llegir l'entrevista completa a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.