Aquest dissabte dia 18, els socis blaugranes escolliran el nou president del Barça, el qual aspiren Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito i Toni Freixa. El figuerenc Dídac Lee, de 41 anys i directiu blaugrana del 2010 al 2015 com a responsable de noves tecnologies, tornarà a formar part de la candidatura liderada per Barto sota el lema «Bo per al Barça».

Després de passar el tall amb més de 9.000 signatures, són més optimistes de cara a les eleccions?

Just abans de saber el nombre de signatures, la percepció que teníem del soci és que en general tothom està molt content. En l’àmbit esportiu, la temporada ha estat brillant, econòmicament tenim els millors números possibles i l’equip és jove i genera molta il·lusió.

Fa mig any la situació era diferent.

El gener era impossible pensar-ho, va ser un mes horrible, res funcionava i pensava que sortiríem en globus. En un acte de generositat i amb bon criteri, l’expresident Bartomeu va convocar eleccions i va gestionar de forma brillant el conflicte. Un bon líder es nota en els moments de conflicte, va prendre decisions dures i els resultats estan a la vista.

El triplet garanteix alguna cosa?

Mai se sap, espero que el soci sigui capaç de valorar els títols i la feina titànica que hi ha al darrere. Bartomeu és un home honest, treballador i té resultats, és més una persona de fets que de paraules i excel·lent a l’hora d’executar. Ell sempre parla de mantenir l’excel·lència esportiva, econòmica i social.

És partidari d’anunciar fitxatges en la cursa per les eleccions quan, en un principi, els futbolistes no podran jugar fins al gener per la FIFA?

És un tema que genera controvèrsia. Els fitxatges que s’estan parlant no es fan en una setmana, es porta molt temps treballant-hi. La foto amb Arda Turan se la farà el president electe, el més important no és qui se la faci, sinó que el Barça tingui els jugadors que hagi demanat l’entrenador. Seria imperdonable que se’n deixés escapar algun per una qüestió política. Diuen que Aleix Vidal se’l va fitxar l’últim dia que vam plegar i no és cert, se’l se­guia des de feia temps, però tampoc era adient anunciar-lo quan estàvem jugant la Champions i havíem de renovar Dani Alves.

Laporta és el rival més fort?

Sí, segurament, segons el nombre de signatures. Tots els candidats són grans barcelonistes i serà complicat. Jo no voldria ser president, perquè quan les coses van bé sembla que és gràcies a l’equip i quan van malament és culpa teva, s’ha de ser coherent.

Per què Qatar Airways ha de seguir a la samarreta?

Si fos per nosaltres, no hi posaríem res de publicitat, com abans. Qatar Arways és l’oferta més atractiva que hem tingut, és una línia aèria, construeix un hub aeri a l’aeroport del Prat; la Generalitat i Unicef té col·laboracions amb Qatar, i dos símbols del Barça, com Pep Guardiola i Xavi Hernández, hi estan vinculats. Hi ha molta demagògia i hipocresia, la publicitat no la va aprovar la junta, sinó l’assemblea de compromissaris amb el voltant del 90% a favor. Si tenim una alternativa millor, la posarem sobre la taula.

Quina valoració fa dels seus cinc anys en el Barça?

Ha estat una experiència meravellosa i increïble, una de les coses més maques que he fet a la meva vida. S’han guanyat 12 títols, cap directiva té un rècord com aquest. Em quedo en què sempre veig directius que porten els fills a l’Estadi, però jo porto els meus pares, he aconseguit que es fessin culers. Abans, veien el futbol com quelcom dolent, perquè, si el Barça jugava dissabte, els fotia enlaire el negoci i ara, en canvi, estan molt il·lusionats.

I els moments menys bons quins han estat?

Els moments de patiment, tot el cas Neymar ha estat lamentable. Els contractes del Barça els redacten assessors fiscals i advocats de primer nivell, s’està debatent un tema d’interpretació d’un contracte. Em sembla vergonyós i surrealista la persecució a què ens han sotmès.

Com ha canviat el club des de la seva arribada?

Fa cinc anys se’m va demanar que digitalitzés el club, era el número 5 en noves tecnologies i pràcticament no tenia ingressos. Ara, té un lideratge sòlid en xarxes socials, pàgines web, aplicacions mòbils, amb gairebé 200 milions de seguidors i amb ingressos de 30 MEUR. Hem globalitzat el club i l’hem apropat cap al soci simpatitzant.

Quins projectes té si guanyen?

L’Estadi 2.0. Continuar amb el que fèiem i implantar Wi-Fi al recinte. Això serà realitat a la primavera, tant si sortim com no, és un projecte que ja està fet i no ha suposat cap despesa per al soci.

Estant en el Barça, l’hem vist involucrat en molts actes figuerencs.

És clar, jo sóc de Figueres! Que la gent voti Bartomeu, perquè és bo per al Barça i per a Figueres. Fa uns anys vam organitzar un partit de l’USAP i amb el que vam recaptar ho vam donar pel Foc Empordà, vam portar la junta itinerant a Figueres... Sempre que puc, escombro cap a casa.

És possible recuperar les relacions que tenia el Barça amb el Figueres?

No sé com està, però el que puc dir és que tot el que estigui a la meva mà per apropar el Barça a les meves terres ho faré.

Presumeix de ser l’únic directiu del Barça que ha treballat en un restaurant xinès. El Shang Haï va ser punt de concentració de la junta en l’època de Sandro Rosell.

Hi vam fer un dinar molt maco, no ho oblidaré, mai m’hauria imaginat tenir la junta del Barça al restaurant dels meus pares.

És fàcil tenir els peus a terra treballant pel Barça?

I tant, em considero una persona molt normal. La clau són els teus amics, en tinc de molt grans, com Jordi Córdoba, Ivan Lavado... Al Barça tot es magnifica, un no ha de perdre la perspectiva que el gran no ets tu, és el Barça, tu estàs de pas i és temporal.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.