Maverick Viñales no està desentonant gens en l'estrena del Mundial de MotoGP i després de moure's entre la 9a i la 14a posició fa dos caps de setmana va obtenir la seva millor marca, un 7è lloc a Mugello que el consolida en la 9a posició de la general. El pilot empordanès del Team Suzuki Ecstar, de 20 anys i campió del Món de Moto3 el 2013, confia seguir escalant posicions diumenge en el Gran Premi Monster Energy de Catalunya, el de casa. El de Roses -actualment viu a Terrassa perquè el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat li queda més a prop- és optimista després que ahir va signar el cinquè millor temps a la segona sessió d'entrenaments lliures, quedant només per darrere d'Aleix Espargaró, el seu company d'equip, Marc Márquez, Dani Pedrosa (Honda) i Dovizioso (Ducati).

El 5è millor temps en els entrenaments lliures el fa ser optimista per aquest cap de setmana?

Sí, estic content, i més a casa. La moto s'adapta bastant bé en aquest circuit, com a Mugello, però hem de millorar. Pas a pas cada cop estem més endavant.

Ve d'un 7è lloc a Mugello, el seu millor registre en sis proves del Mundial de MotoGP.

És una evolució constant. Cada cop fem un pas endavant i arribarà un dia que serà difícil millorar.

Al principi de temporada es conformava amb el 10è lloc com a màxim. Ara, també?

Està clar que no, els objectius van canviant i sempre en volem més. Hem aconseguit estar al top10 a quasi totes les curses i estem contents per això.

Què li falta, a la moto, per lluitar pels llocs capdavanters?

Tothom ho veu. Ens falta la velocitat punta perquè de xassís és molt competitiva.

Quins punts forts i febles té la seva moto?

El punt fort és el pas per revolt, gira molt bé i a la part davantera tinc molta confiança. En canvi, hem de millorar la part de darrere, ja que quan es gasta el pneumàtic la moto es mou molt i és bastant incòmode pilotar. El punt més feble que tenim és el motor.

La Suzuki és de fàbrica, però amb reglament Open. Li proporciona algun avantatge?

Et pot donar avantatge amb el pneumàtic tou, però també tens un inconvenient amb l'electrònica. És bastant estàndard i realment no funciona com la de les Factory. Però Suzuki està fent un bon treball amb l'electrònica i l'està millorant.

En aquest gran premi ha estrenat un nou motor. Com ha notat el canvi?

No és que sigui un motor nou. És el mateix amb millores tècniques. Ens ha donat una mica més de potència, però no és suficient. Hem de seguir millorant; ho veig jo i l'equip també.

El circuit de Montmeló té moltes rectes. El pot perjudicar davant la falta de potència?

No. És important també tenir un bon xassís. Hi ha revolts que has d'intentar fer molta velocitat i en aquest cas Suzuki ho fa molt bé. Tot el que es perd en una recta ho guanyes allà, però és clar que si tens un bon motor. És molt més fàcil, tot va més rodat i al final de la cursa dues o tres dècimes es noten molt.

A Montmeló sempre que hi ha anat en el Mundial (quatre cops) ha fet podi...

És una mica bèstia pensar a fer podi aquest cop, però mai se sap. Avui (ahir) hem estat cinquens i sabem que podem millorar moltíssim. L'Aleix (Espargaró) ha estat primer i això vol dir que les Suzuki poden arribar allà.

Després de tres mesos de competició, què li suposa compartir asfalt amb Valentino Rossi, l'actual líder?

És un somni. Sempre l'he tingut com a ídol i avui (ahir) he quedat per davant seu. Et fa motivar, estic a la millor categoria, cada dia millorant i arribarà un dia que podrem lluitar pel podi i per la victòria. Pas a pas ens estem apropant al capdavant, més lents del que m'agradaria, però hi arribarem. El circuit de Montmeló serà difícil perquè 25 voltes són moltes, quan la goma baixa es nota molt. Però en circuits com Assen o Sachsenring crec que tenim bastant avantatge i podrem estar a prop.

Els rivals ja el comencen a respectar?

No (riu). Costa molt que em donin roda.

Quina relació té amb Aleix Espargaró?

Bona, hem de ser intel·ligents, si ens discutim entre nosaltres, seria una ximpleria. Al final hem d'evolucionar aquesta moto i portar-la a dalt. De moment estem fent una bona feina i hem millorat molt.

Explica l'Aleix que des que va fitxar per Suzuki ha perdut gairebé 4 quilos. Vostè també?

Jo estic igual, em moc entre 64 i 65 kg. Lorenzo crec que està als 62, Marc Márquez als 61... Ens ho mirem. L'equip no et diu res, però tu sempre vols estar el millor possible per ser més competitiu.

Veient com està Moto2 aquesta temporada, ha pensat què hauria passat si s'hi hagués quedat?

Al final de la temporada passada, a Moto2, vam fer un salt de qualitat molt gran, vam millorar moltíssim. A Alcanyís vam rebre modificacions i des d'aquell moment vaig passar de lluitar pel tercer o quart lloc a fer-ho pel primer. Aquest any hauria estat molt més fort, ja em coneixeria els circuits amb Moto2. Em sorprèn molt com està actualment la classificació perquè no m'esperava que Mika Kallio estigués tan enrere i que a Tito Rabat li costés tant.

Baixant a Moto3, trobem el seu cosí, Isaac a qui li costa lluitar pels primers llocs.

No sé què li passa, últimament entrenem junts. A Mugello es veia que la moto no corria gaire. Sóc pilot, sé quan una moto no corre i també ho dic. Crec que no van tenir una bona posada a punt, però espero que a Montmeló la tin?guin. Quan l'Isaac té una moto en condicions sempre està allà davant i lluita per estar entre els sis primers, que és el que li toca.

L'Isaac té clar que saltarà a Moto2 l'any que ve. En què el beneficiarà?

En ser una categoria nova, nous aires i noves motivacions.

Es calcula que prop de 200 incondicionals del seu Club de Fans seran el diumenge a la cursa.

És un club que creix cada cop més i aquest any ho ha fet moltíssim. Només em queda agrair-los l'esforç que fan de venir de casa seu fins aquí, sempre és important sentir el seu suport.

Aquesta setmana vam veure que animava el Girona des de les xarxes socials. S'anima a donar un pronòstic pel partit d'aquest diumenge contra el Saragossa?

M'és igual el resultat mentre guanyin. Estic esperançat que pugin a Primera. Els he seguit més, veia les notícies i m'hi he interessat. Aniria molt bé per la zona que pugessin, els dono suport.