Van ser només 10 segons, els últims de partit, però per a Anna Jòdar Portas va ser la glòria. La rosinca, habitual jugadora del filial que sempre entrena amb el primer equip, pot dir ben alt i clar que va ser partícip, al damunt del parquet, el dia en què l’Spar Citylift Girona es proclamava campió de la lliga femenina per primera vegada a la seva història. En un pavelló de Fontajau ple a vessar, amb 5.000 espectadors a les graderies, el conjunt gironí, entrenat per Roberto Íñiguez, va guanyar el dijous passat el segon i definitiu partit de la final de la Lliga Femenina 1 contra el màxim favorit, el Perfumerías Avenida de Salamanca (72-54).

“Estic molt emocionada i encara no en sóc conscient”, deia Jòdar just acabar el partit, amb un trofeu a la mà i una rosa -era el dia de Sant Jordi- a l’altra. La base de Roses, de 20 anys, és fixa amb el filial, el CESET Santa Eugènia, de Primera Catalana, i és conscient del rol que li toca a l’equip A, però continua ampliant d’aquesta manera el seu palmarès amb l’Uni Girona: a la butxaca, també té dues Lligues Catalanes.

Jòdar ha disputat una desena de partits aquesta temporada a la LF1, una categoria que va tastar per primer cop el novembre del 2012. “Aquest títol de lliga em dóna molta motivació per continuar. Haig de millorar, espero tenir més protagonisme l’any que ve”, desitjava la rosinca, que a l’Uni té com a referent Noemí Jordana, una de les peces bàsiques de l’equip -amb bitllet per a la pròxima Eurolliga- juntament amb Ify Ibekwe i Vanessa Gidden.

Aquest setmana disputa els Campionats Universitaris Europeus

L’activitat no s’atura per a Anna Jòdar, que entre aquest dilluns dia 27 i dijous 30 d’abril disputa els Campionats Universitaris Europeus de bàsquet. La competició té lloc a la ciutat de Torí (Itàlia) i la rosinca forma part del combinat de la Universitat de Girona després de destacar en els campionats estatals. Jòdar és estudiant del Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) que es desenvolupa a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.