Albert Alegrí ha fet aquest gener una petita estada a Copenhaguen per presentar, en el congrés DanTermBank, la seva tesina de màster, titulada Detecció de la relació malaltia-símptoma entre termes de l´àmbit mèdic: una aproximació basada en corpus. Les dues directores de la seva recerca -M. Teresa Cabré, actual presidenta de la Secció Filològica de l´Institut d´Estudis Catalans, i Iria da Cunha, doctora a la Universitat Pompeu Fabra (UPF)- el van animar perquè presentés el seu treball al congrés. I va ser una bona idea, perquè va ser seleccionat per participar-hi d´orador. La UPF s´ha fet càrrec de les despeses de transport i allotjament del jove navatenc durant els tres dies que ha passat a la capital de Dinamarca.

Per a ell, exposar en anglès davant de cinquanta especialistes d´arreu del món de lingüística computacional i terminologia ha estat un repte, sobretot tenint en compte que la seva és la primera recerca que s´ha fet en català sobre un llenguatge molt especialitzat, com és el de la medicina, i en concret sobre malalties neurodegeneratives. "El treball ha portat resultats que no esperàvem. A través de la relació entre malalties i símptomes, vam saber que hi ha molts textos mèdics amb terminologia que en diccionaris no es coneix. Cal que s´actualitzin, per tant, els manuals", explica Albert Alegrí.

El jove ha viatjat sol a Copenhaguen, però diu que en cap moment s´ha sentit sol, gràcies a l´hospitalitat sorprenent dels danesos. "Ha anat tot molt bé. Ha estat una bona i intensa experiència tot plegat. El més curiós és el canvi de mentalitat de la gent danesa, tothom molt calmat, sense estrès, molt diferent del ritme que portem aquí", explica el lingüista, a l´hora que comenta una anècdota: "Per un tallat, per exemple, pagues més que aquí, però potser hi dediquen cinc minuts a preparar-te´l. Al carrer, a més, no sents ningú fer soroll amb el clàxon."

Albert Alegrí està preparat per iniciar aquest mateix febrer la seva tesi doctoral a la UPF, però diu que ho farà pas a pas, sense pressa. Aquest febrer, també, ha començat a treballar en el gabinet lingüístic de la Càtedra Pompeu Fabra, en un projecte que té com a objectiu donar un impuls a la llengua catalana en l´àmbit universitari. "És important que els estudiants d´Erasmus aprenguin el català en lloc del castellà", anota. Aquesta feina la compagina amb la seva tasca laboral a l´empresa CESI de Figueres. De dilluns a dimecres està a Barcelona i la resta de setmana està aquí. Assegura que valora molt viure a Navata, perquè hi té un lligam molt sòlid: el futbol. És entrenador d´un equip d´alevins i jugador del primer equip.