Un gol de Messi a cinc minuts del final, després que ell mateix fallés un penal, va deixar encarrilada l'eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei per al Barcelona (1-0), davant un Atlètic de Madrid que va millorar la seva imatge respecte a la seva recent vista al Camp Nou a la Lliga, però no prou per haver merescut anit un resultat millor.

Va sortir Luis Enrique amb el seu acabat de descobrir onze de gala, només alterat a la Copa per l'entrada de Ter Stegen, com a guardià de la porteria blaugrana, en detriment de Bravo. Simeone, per la seva banda, va decidir finalment deixar Mandzukic a la banqueta i posar més múscul al mig del camp amb l'entrada de Gabi. El Cholo va aprendre la lliçó del partit de Lliga i no va deixar que el Barça tanqués al seu equip al darrere des del primer minut.

Els matalassers van anar a buscar els blaugranes a dalt, en lloc d'esperar-los, i només l'arrencada estel·lar de Messi va evitar que els visitants aconseguissin el seu propòsit des de l'inici. De la mà de l'astre argentí, el Barcelona va dominar els primers vint minuts. Neymar va obligar a treure una mà a Oblak, i el mateix Messi va rematar per sobre del travesser una triangulació entre Alves i Rakitic, abans del quart d'hora.

L'Atlètic es va anar estirant gràcies a les internades de Siqueira per banda esquerra. Godín i Mario Suárez ho van intentar de lluny, però els seus remats van sortir molt desviats, i un cop de cap alt de Griezmann confirmava que l'equip madrileny, aquesta vegada sí, havia vingut al Camp Nou disposat a afrontar l'intercanvi de cops.

El Barça ho intentava amb la intensitat i les ganes de fa deu dies, però els seus jugadors no combinaven a la mateixa velocitat i sobretot amb la mateixa precisió. Els locals cedien i recuperaven el domini del duel al mateix ritme que Messi decidia prendre's un respir o reactivar-se.

Però seria Luis Suárez qui tindrien la millor ocasió del primer temps, poc abans d'arribar al descans. L'uruguaià, avorrit pel marcatge al límit del reglament que li estava fent el seu compatriota Godín, hauria pogut refer-se en una pilota de Rakitic que li va caure a la frontal de l'àrea petita. Però va connectar malament amb la dreta, quan Oblak ja estava venut, i va enviar la pilota als núvols.

Simeone va rellevar Fernando Torres al descans per donar entrada a Mandzukic. Però l'Atlètic del principi de la segona part de la Copa es va semblar més al de la primera del partit de Lliga. A sobre, amb la posterior entrada de Raúl García per Griezmann, perdia encara més velocitat amunt per explotar els espais a la contra.

Als madrilenys la pilota els durava un sospir, i el seu rival va olorar la sang. El Camp Nou ho va notar i va intentar escalfar l'ambient de la gèlida nit de Copa encoratjant als seus perquè acceleressin a la recerca de la porteria defensada per Oblak.

Xavi reapareixia per donar un cop de mà l'últim quart d'hora, just després que Iniesta es convertís en el primer jugador a tirar a porta -sense conseqüències per a Oblak- en tota la segona part. Els de Simeone seguien sense sortir; el Barça sense fabricar futbol a la suficient velocitat per superar la defensa matalassera. Amb el partit gairebé arribant al final, l'àrbitre va assenyalar un innecessari penal de Juanfran a Sergio Busquets. Oblak va endevinar la intenció de Messi, però l'argentí va recollir el seu propi rebuig per afusellar al fons de la xarxa. El mateix Messi podria haver fet el segon en el temps afegit en un llançament de falta que va sortir per sobre de l'esquadra esquerra de la porteria visitant.