El FC Barcelona ha reaccionat i sembla que ha espavilat. I després de l'últim partit contra l'Atlètic en Lliga i de l'eliminació del Madrid de la Copa del Rei, l'equip de Luis Enrique té grans expectatives sobre el que podrà passar en el pròxim partit de Copa del Rei, aquest dimecres (22 h, Camp Nou), novament davant d'un Atlètic que s'espera que ofereixi la seva versió més ofensiva.

Ara les úniques preocupacions són si Luis Enrique seguirà amb aquest onze el qual ha funcionat tant bé contra els madrilenys, si canviarà al croata Rakitic per Xavi Hernández , o si traurà a Iniesta del camp per que jugui el duet -Rakitic-Xavi.

Aquest serà l'escenari del primer assalt d'una eliminatòria que es resoldrà d'aquí a una setmana al Vicente Calderón i d'una nova partida tàctica d'alta intensitat i futbol entre el segon i tercer classificat del campionat i dos màxims aspirants al títol de la Copa del Rei, un cop eliminat ja el Reial Madrid.

Després del 'tsunami' que va suposar la derrota a Anoeta, amb la destitució d'Andoni Zubizarreta, la convocatòria electoral, però sobre tot el coneixement públic de les diferències entre Leo Messi i Luis Enrique, res ha estat igual.

I tot per bé. Sense atacs d'entrenador per part de Luis Enrique, quan el Barça ha repetit alineació tot ha quadrat. L'equip ha trobat la millor versió i Messi s'ha lluït amb els seus millors números.

El salt qualitatiu el va donar el conjunt blaugrana precisament en el partit de la lliga contra l'Atlètic de Madrid, jugat fa deu dies. Va disputar llavors el Barça el seu millor partit de l'any, va guanyar 3-1 i va oferir les millors sensacions. Va pressionar i va intimidar el rival, va lluir la seva tripleta de davanters i tot va fluir.

Aquell 3-1 pot haver-ho canviat tot i es va rubricar amb el 0-4 aconseguit a Riazor el cap de setmana passat. En aquests dos partits, Messi ha marcat quatre dels set gols del seu equip.

Amb Messi endollat tot és diferent. La motivació de l'argentí sembla ara infinita i quan això passa les possibilitats de l'equip es multipliquen exponencialment.

Tot ha canviat amb Messi i un onze tipus. S'ha donat la circumstància que l'absència de Xavi Hernández a l'equip ha donat la possibilitat de veure la millor versió d'Ivan Rakitic.

El croat, assenyalat després de la derrota al camp del París Saint Germain i absent en els partits importants de l'any, es va reivindicar amb una gran actuació contra l'Atlètic, rubricada a Riazor.

Ha entès Rakitic quin és el seu paper. Guarda les espatlles a Alves i ajuda Leo Messi en la recerca d'espais. A més, s'ha mostrat com un bon assistent, com ho va demostrar en el 0-1 que va servir a Messi després d'una gran centrada.

Amb vistes al partit de demà, Luis Enrique torna a disposar de Xavi Hernández, baixa els tres últims partits per una lesió al soli, però ha de decidir si torna a comptar amb el capità o no tocar el seu onze ara que funciona més bé que mai.

Si entra Xavi també hi ha la possibilitat que sigui Andrés Iniesta qui surti de l'onze, perquè el tècnic asturià ha insistit la vigília del partit que el seu equip necessita mantenir una agressiva pressió per mantenir el seu millor futbol.

Qui serà baixa segura per al partit és Mathieu, lesionat, i el canvi que sembla clar és l'entrada a l'onze de Marc André Ter Stegen per Claudio Bravo a la porteria.

Al davant hi haurà l'Atlètic, que torna al Camp Nou, l'escenari de la seva única derrota del 2015, fa deu dies; el seu últim precedent en un estadi on el passat curs va aconseguir la Lliga amb un 1-1, el mateix marcador amb el qual va encarrilar el seu pas a les semifinals de la Lliga de Campions, però també on no guanya des de fa gairebé nou anys.

Des del 5 de febrer del 2006, amb un 1-3 i un doblet de Fernando Torres, no ha vençut al camp blaugrana en una dotzena ja de partits oficials, amb vuit derrotes i quatre empats, tres d'ells en tres visites de la passada campanya, en la qual va demostrar la seva indiscutible capacitat per competir contra el Barcelona a casa seva.

L'Atlètic, amb vint victòries, sis empats i cinc derrotes en els seus 31 partits oficials d'aquesta temporada, està de nou davant un partit gran, un d'aquells duels amb tanta transcendència i prestigi com dificultat, com ja va comprovar en la seva última visita de Lliga, el passat 11 de gener, amb un 3-1 i un primer temps molt gris.

"Necessitem entendre com atacar. I si ho fem tindrem opcions", ha llançat avui l'argentí Diego Simeone, que prepara un equip d'indubtable caràcter ofensiu, amb Fernando Torres, el croat Mario Mandzukic, el francès Antoine Griezmann, el turc Arda Turan i Koke Resurección, aquest últim situat com a mig centre.

Cinc futbolistes d'atac, en un nou pla per intentar contrarestar el Barcelona i l'angoixant pressió que tant va complicar al conjunt blanc-i-vermell en el seu últim duel de Lliga al Camp Nou, on demà Mario Suárez es mantindrà com a titular al mig centre per tercer partit seguit més de dos mesos després.

A la defensa hi torna Joao Miranda, al centre de la saga al costat de Diego Godín, amb Juanfran Torres per al lateral dret i Guilherme Siqueira per a la banda esquerra, mentre que a la porteria hi entrarà l'eslovè Jan Oblak, el porter elegit per a la Copa, amb Miguel Ángel Moyà com a titular en Lliga i Lliga de Campions.