L'australià Toby Price (KTM) s'ha adjudicat avui la penúltima etapa de la competició de motos del Dakar 2015, on Marc Coma (KTM) ha arribat a la sisena posició i començarà la última especial amb 17:49 d'avantatge en la classificació general sobre el seu immediat perseguidor, el portuguès Paulo Gonçalves (Honda).

L'australià ha aconseguit la seva primera victòria en aquest Dakar, en finalitzar 1:55 per davant de Joan Barreda (Honda), mentre que el tercer lloc de l'especial ha estat per Gonçalves.

En la lluita pel títol, el portuguès ha descomptat 3:23 respecte al líder Marc Coma, que ha finalitzat sisè l'etapa, darrere dels eslovacs de KTM, Ivan Jakes i Stefan Svitko.

L'extensa però no tan exigent penúltima etapa va tenir un Tony Price explosiu que des de la partida de Termes de Riu Profund ha marcat el millor temps que ha mantingut en els 298 quilòmetres de l'especial.

La penalització de quinze minuts que ha rebut ahir Gonçalves per l'intercanvi de motor de la seva Honda ha estat clau perquè l'espanyol Coma gestionessin a gust aquestes últimes especials.

Com ja va revelar la vigília, el pilot català ha mantingut una posició expectant però sense prendre molts riscos i amb una navegació segura.

Sense canvis entre els deu primers, Laia Sanz (Honda) ha arribat desena en l'etapa d'avui, que li ha valgut mantenir-se en el vuitè lloc en la general, amb menys de dos minuts de diferència sobre l'eslovac Ivan Jakes.

Demà, l'última especial d'aquesta edició del Dakar 2015 unirà les ciutats de Rosario amb Baradero, al nord de la província de Buenos Aires, amb tot just 174 quilòmetres.