L

a Lliga de futbol professional (LFP) va intentar suspendre el partit entre l'Atlètic de Madrid i el Deportivo de la Corunya després de la baralla protagonitzada entre més de 150 aficionats radicals dels dos equips, i que va acabar amb un aficionat del conjunt gallec de 43 anys mort, després de ser tirat al riu Manzanares.

En conèixer la notícia, la LFP es va posar en contacte amb els dos clubs per comunicar-los que calia suspendre el partit, però això no va ser possible després que els responsables de la LFP no aconseguissin posar-se en contacte amb cap autoritat competent de la Federació Espanyola de futbol (RFEF).

No es pot oblidar que per suspendre un partit és obligatori l'acord entre la Lliga de futbol professional i la Federació Espanyola, ja que la RFEF és qui s'encarrega de controlar la competició i posar els àrbitres. En no poder posar-se en contacte, la LFP s'hauria vist obligada a mantenir el partit. El comunicat que va emetre la LFP assegurava que "La Lliga de Futbol Professional mostra la seva repulsa davant els incidents esdevinguts en el matí de diumenge als voltants de l'Estadi Vicente Calderón en la prèvia al partit corresponent a la jornada 13 de la Lliga BBVA entre l'Atlètic de Madrid i el Deportivo de la Corunya. La LFP ha estat ferm en la seva intenció de suspendre la disputa del partit sense que hagi estat possible. Des de la institució es treballa al costat d'Aficions Unides, el Cos Nacional de Policia i tots els clubs i SAD per eradicar la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en el futbol professional".

Per la seva part, el secretari general de la RFEF, Jorge Pérez, va afirmar que el seu organisme va rebre la notificació dels greus incidents només onze minuts abans de l'inici del partit i, amb l'estadi ple, per motius d'ordre públic no va suspendre el partit. "Onze minuts abans de l'inici de l'Atlètic Madrid-Deportivo, Victoriano Sánchez Arminio (president del Comitè Tècnic d'Àrbitres), ha rebut una trucada de la Lliga de Futbol Professional i una altra del col·legiat del partit. Ho ha comunicat a un membre de la RFEF i, en estar l'estadi ple i quedar poc temps, per motius de seguretat i d'ordre públic, s'ha considerat que podia ser contraproduent suspendre'l". El secretari general de la Federació Espanyola de futbol va afirmar que un altre dels motius per a no considerar la suspensió del partit entre l'Atlètic de Madrid i el Deportivo de la Corunya va ser que el coordinador policial de seguretat "no s'ha dirigit en cap moment" a aquest organisme. Les reunions institucionals continuaran al llarg del dia d'avui per determinar les possibles mesures a prendre contra la violència en el futbol.