27 de novembre de 2014
27.11.2014
Esports nàutics

Les competicions nàutiques a Roses han generat 3'5 milions d'impacte econòmic

Roses reforça l'aposta pel turisme esportiu i es vol convertir en una destinació d'estajos nàutics

27.11.2014 | 16:38
Isern, Mindan i Gotanegra, aquest dijous a Roses

Roses s´ha consolidat com a referent dels esports nàutics i el GEN Roses (Grup d´Esports Nàutics), el club que organitza els esdeveniments nàutics al municipi en col.laboració amb l´Estació Nàutica Roses – Cap de Creus i l´Ajuntament de Roses, s´ha convertit en punter a l´Estat espanyol en nombre d´esdeveniments i pel que fa a la qualitat de les competicions que impulsa. Els números ho avalen: en els últims cinc anys el GEN Roses ha organitzat 50 esdeveniments d´àmbit nacional i internacional. En aquest període l´augment ha estat progressiu. S´ha passat de dues competicions l´any 2010 a divuit aquest 2014. Un potent calendari de competicions nàutiques que té per objectiu atraure turisme durant tot l´any ja que la majoria dels campionats es duen a terme entre els mesos d´abril i octubre. Cal recordar que a Roses amb una badia de 9 milles de diàmetre hi ha 330 dies l´any amb condicions de vent òptim per a navegar a vela.

Avui l´alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el president de l´Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra; i el president del GEN Roses, Josep Maria Isern, han presentat, en roda de premsa a la seu del GEN, el balanç de les activitats realitzades pel club en els darrers cinc anys.

Impacte econòmic de 3´5 milions d´euros
Es calcula que els esdeveniments nàutics que s´han organitzat en els últims cinc anys a Roses han generat 21.700 estades que han representat un impacte economic al municipi i al seu entorn de 3´5 milions d´euros. Només les competicions programades durant aquest any han mobilitzat uns 2.000 participants i 1.500 acompanyants que s´han allotjat a Roses entre 1 i 7 dies en funció de la durada del campionat. El nombre de socis també ha crescut en els útlims cinc anys, en concret s´ha multiplicat per tres: s´ha passat de 250 l´any 2010 a 750 aquest any.Pel que fa a l´activitat esportiva que, a banda dels campionats, du a terme el club, aquest 2014, per exemple, s´han realitzat 850 cursos esportius durant el període estival. El GEN disposa de 150 persones inscrites en equips d´entrenament d´activitat continuada durant tot l´any amb puntes de fins a 250 persones durant l´estiu participant de forma simultania en algunes de les activitats que du a terme: vela lleugera, rem, windsurf, creuers, nàutica, moto nàutica, submarinisme i pesca esportiva. Aquest any les activitats esportives han experimentat un creixement del 21% respecte l´any passat, en especial la vela, el windsurf, el rem i la nàutica. Un percentatge que s´ha mantingut durant els darrers tres anys. Destaca també el bon paper que està portant a terme en campionats nacionals i internacional el regatista del club Marc Paré.

L´alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat que "la quantitat i la qualitat d´esdeveniments que el GEN Roses ha estat capaç de portar a terme i el nom que van assolint són la demostració de que la unió d´entitats pot aconseguir grans objectius".

Seu d´estajos nàutics
L´objectiu del club de cares als propers anys és continuar treballant per portar al municipi competicions d´alt nivell per tal d´ arribar a més mercats. Actualment Roses es referent en el món del làser a nivell europeu. Un cop consolidat el projecte de Roses com a seu de grans competicions de vela, l´equip de treball que formen conjuntament l´Estació Nàutica Roses – Cap de Creus, el GEN i l´Ajuntament es marquen un nou repte que és convertir Roses en seu d´estajos nàutics i clínics de vela. "La idea és fer arribar aquest magnific marc que és la badia de Roses als liders d´aquest esport a Europa" destaca el president de l´Estació Nàutica, Miquel Gotanegra. "Nosaltres tenim una avantatge que des de finals de febrer fins a primers de desembre la badia de Roses és un espai magnífic per dur a terme aquest tipus d´entrenaments, hi ha llocs que en èpoques d´hivern i tardor ja no poden navegar" , afegeix Gotanegra. Roses disposa de tots els elements perque aquest projecte sigui un èxit: no nomes de la badia sinó les instalacions del port esportiu, instalacions poliesportives, piscina coberta, gimnasos i una gran varietat d´allotjament per tal d´acollir aquest tipus de turisme.

El president del GEN ha manifesat la seva satisfacció perquè "durant aquests anys hem consolidat el nostre principal objectiu: promoure a la població de Roses els esports nàutics. Hem creat una estructura tècnica d'alt nivell, hem engrescat molta gent a navegar i a nedar, cada setmana durant tot l'any molts veïns de Roses fan esport amb el GEN, tenim esportistes que ja estan al més alt nivell i equips de joves que entrenen per arribar a ser els campions de demà. Treballem perquè els esportistes de Roses siguin també un referent en les competicions".

Títol de Promoció de l´Esport
La tasca que ha dut a terme el GEN en aquests últims anys l´ha portat a rebre aquest any el títol de Promoció de l´Esport. El guardó el va atorgar el passat 31 d´octubre l´Ajuntament de Roses durant la celebració de la III Nit de l´Esport. El potent calendari d´esdeveniments nàutics organitzat pel GEN Roses ( Grup d´Esports Nàutics) compta amb la col.laboració de l´Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, que disposa d´una plataforma logística amb més de 180 empreses associades, i de l´Ajuntament de Roses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema