Al Barça li va sortir una nit gairebé rodona a Xipre, on va aconseguir una victòria fàcil contra l'Apoel (0-4) i va assistir a un nou espectacle de Leo Messi, que va marcar un triplet que li val per arribar als 74 gols, amb els qual bat el rècord de màxim anotador a Europa, fins avui en possessió de l'exmadridista Raúl González (71).

La nit no va ser perfecta perquè el PSG no va desaprofitar la seva oportunitat de guanyar l'Ajax (3-1), de manera que d'aquí a dues setmanes, al Camp Nou, el Barça es jugarà contra els francesos ser primer de grup, i per a això només li val la victòria.

Al marge d'aquest aspecte incontrolable per als blaugrana, l'equip de Luis Enrique es va tornar a agradar com fa uns dies contra el Sevilla. En aquella ocasió, Messi va anotar un altre triplet i va fer saltar el rècord de Zarra i anit l'argentí va fer el mateix per a rebentar la marca de Raúl. Amb aquests registres, Messi és el màxim golejador de la història de la Champions i també a la Lliga. Però no tot va ser Messi a la golejada dels blaugrana, ja que Luis Suárez va aconseguir també un petit objectiu: acabar amb la sequera golejadora com a barcelonista.

Al Barça se li va presentar un partit idèntic al que va afrontar contra el mateix rival al Camp Nou; intentar superar a un grup que s'amuntegava jugadors per defensar amb ungles i dents la seva porteria. Així, el domini, la pilota i el ritme el va posar un mig del camp inèdit, amb Rafinha, Rakitic i Mascherano, en la tasca encomanada de servir pilotes a Pedro, Luis Suárez i Messi, aquest últim escorat a la banda dreta.

Va ser l'argentí qui en el minut 3 va tenir la primera opció de fer saltar pels aires el rècord golejador del Raúl González, que seguia onejant des de fa tres anys. La seva internada i definició acabar amb el porter de l'Apoel traient la pilota amb els peus. La següent acció clara la va tenir Luis Suárez, en rebre una pilota franc de Messi que l'uruguaià va desaprofitar.

Després que un altre centrada de Messi acabés amb la pilota pels núvols en un xut alt d'Alba, es va arribar al 27 en què Luis Suárez es va estrenar, en una acció que va rebre d'esquena, li va colar per sota el pilota al seu marcador, es va internar en l'àrea i de fort xut va inaugurar el marcador (0-1), després d'un rebot en un rival.

La cirereta a la primera part la va posar passada la mitja hora Messi, que va sortir de la seva zona d'influència, es va moure al centre i en un xut de Rafinha va posar la cama dreta per marcar el seu gol, el segon del Barça (0-2 ), el seu cinquè en aquesta Champions i fer saltar pels aires el rècord golejador en el torneig, en mans de Raúl. Abans de finalitzar el primer temps, Luis Suárez al 43 va tornar a malmetre una clara ocasió de gol, després de recollir un rebuig, en què el seu fort xut va sortir alt.

Rafinha és expulsat

A la segona meitat, la pel·lícula va continuar de color blaugrana, encara que l'Apoel es va acostar a una clara ocasió en un xut de De Vincenti en què l'alemany Ter Stegen va respondre amb una gran aturada en el 65.

Poc després, Rafinha va marxar expulsat per doble amonestació i va deixar el Barça amb deu homes, però ni així el domini va trontollar i els de Luis Enrique, mantenint el monòleg de possessió i arribades clares, va ampliar fins i tot l'avantatge en una nova exhibició de Messi. L'argentí va marcar dos gols més (0-3 i 0-4), amb la peculiaritat que tots els seus gols d'ahir a la nit van ser amb la dreta. Ho va fer en el tercer, quan va rebre sol davant la sortida d'Urko i en el definitiu 0-4 quan va deixar passar la pilota per aquesta en fora de joc i va ficar la cama just per canviar la trajectòria gairebé al 90, en una centrada precisa de Pedro.