A la dècada dels setanta, Aito Garcia Reneses va fonamentar la seva llarga trajectòria com a entrenador situant l'històric Círcol Catòlic de Badalona, conegut comercialment com a Cotonificio, com una alternativa amb jugadors com Quim Costa, un joveníssim Andrés Jiménez, Javier Mendiburu o el nord-americà Jack Schraeder. La temporada 78/79, el Cotonificio havia de disputar la Copa Korac després d'haver acabat quart en la lliga anterior i aquell estiu va arribar al club l'aler gironí Joan Paulí que provenia del Baskonia i que, poc anys després, seria una de les grans referències del Sant Josep Girona a Primera B. Ara, transcorregudes més de tres dècades i mitja, Aito Garcia Reneses continua entrenant l'elit, el Gran Canària de l'ACB, i dirigeix el fill d'aquell aler que va tenir al Cotonificio: Oriol Paulí. "Poden tenir alguns detalls semblants perquè són dos alers, però l'Oriol és més alt i té més habilitat amb la passada i buscant la cistella a través del bot, mentre que en Joan era més un finalitzador", detallava aquesta setmana el veterà entrenador a la pàgina web del conjunt canari que va reunir a Las Palmas els dos Paulí, pare i fill, el tècnic i l'actual delegat del Gran Canaria, Joan Pera, que també jugava en aquell Cotonificio de finals dels anys setanta.

"Per a mi és un somni que l'Oriol estigui jugant en un equip important de l'ACB com és el Gran Canària i per a ell és una oportunitat única", detalla sobre el salt al professionalisme fet aquest estiu per al seu fill de la mà d'Aito Garcia Reneses i després de molts anys al bàsquet base del Barça un cop va marxar de Girona cap a La Masia quan era infantil. "Encara que ell a vegades pensi que no, jo sempre l'escolto quan em parla de bàsquet i intento aprendre de tot el que em diu perquè ell ja va viure experiències similars i la seva opinió em pot ajudar", diu Oriol Paulí sobre els consells del seu pare tot i admetre que "algun cop ens hem arribat a enfadar perquè ell veu una determinada situació d'una manera i jo d'una altra, i no ens arribem a entendre".

Des de la seva retirada com a jugador, Joan Paulí ha mantingut el contacte amb el món del bàsquet a través del seu fill, a qui ha se?guit tant al llarg de la seva trajectòria amb el Barça, com en les seves diferents participacions en competicions internacionals amb les seleccions espanyoles inferiors, com ara que intenta guanyar-se minuts a l'ACB amb el Gran Canària. "Li agrada, li agrada... Em segueix molt", explicava en una entrevista amb aquest diari el passat estiu en què assegurava que no va començar a jugar a bàsquet impulsat pel seu pare -"simplement els meus amics dels Maristes hi jugaven i, com que era alt, ho vaig acabar provant"- i apuntava que mai va veure jugar el seu progenitor com a professional. "Quan jo vaig néixer ell ja no jugava i només he vist algunes fotos; la veritat és que no en parla mai gaire, de la seva etapa com a jugador".