Ferrari va oficialitzar ahir la sortida de Fernando Alonso, bicampió mundial de Fórmula 1, de l'escuderia després del Gran Premi d'Abu Dhabi que aquest cap de setmana tancarà el Mundial d'aquest any. El seu substitut serà el quatre vegades campió alemany Sebastian Vettel, que competirà la temporada vinent al costat del finlandès Kimi Raikkonen.

L'escuderia italiana va anunciar consecutivament l'acord amb el pilot asturià per trencar la vinculació de les dues parts, i minuts després, el fitxatge de Vettel per a les pròximes tres temporades al costat de la permanència de Raikkonen. Fernando Alonso, de 33 anys i dues vegades campió del món encara que no amb l'escuderia italiana, ha corregut amb Ferrari cinc anys i no ha pogut guanyar cap títol. L'escuderia va reafirmar l'anunci amb un comunicat de premsa en què va destacar que el final de l'etapa d'Alonso a Ferrari havia estat "de mutu acord" i va destacar la "gran contribució en l'aspecte humà i professional" del pilot espanyol.

Alonso, per la seva banda, va destacar que deixar Ferrari havia estat "una decisió difícil, però molt meditada". "He tingut sempre la sort de poder decidir el meu futur i ara torno a tenir aquesta oportunitat", va afegir l'asturià. Segons Fernando Alonso "em sento molt orgullós del que hem aconseguit al llarg d'aquests cinc anys, gràcies a l'esforç dels homes i dones de Maranello: tres subcampionats de Fórmula 1, arribant a lluitar en dos d'ells fins a l'última cursa, fins i tot sent campió virtual durant moltes voltes", en referència als títols de 2010 i 2012, perduts davant de Vettel.

L'encara pilot de Ferrari va anunciar també que el casc que lluirà en aquest Gran Premi d'Abu Dhabi inclourà una foto i les signatures dels seus mecànics, al costat d'una bandera italiana que talla el casc per la meitat.

També va parlar Vettel, ansiós d'iniciar la seva nova etapa de tres anys a l'escuderia italiana. "Quan era un nen, Michael Schumacher i el seu cotxe vermell era el meu ídol i ara per a mi és un gran honor tenir la possibilitat de pilotar un Ferrari", va destacar el pilot alemany.

El futur d'Alonso

"Paciència", va dir Fernando Alonso amb un somriure sorneguer quan li van preguntar pel seu futur. Tothom té clar que fitxarà per McLaren, però tant ell com l'escuderia britànica guarden silenci. McLaren va assegurar dimarts passat que serà a partir de l'1 de desembre quan anunciï el nom dels seus pilots per al proper curs del Campionat del Món de Fórmula. De moment a l'escuderia de Woking estan centrats a tancar aquest Mundial amb l'última prova del calendari, la d'Abu Dhabi.