Quan Carlos Martínez va transformar, de penal, el 3-1 contra el Badalona fa un parell de diumenges semblava que l'Olot, definitivament, es podria espolsar els fantasmes i mirar cap amunt en la classificació. Però en quatre minuts tot se'n va anar en orris. Dos gols de Toni Lao van situar un decebedor 3-3 al marcador que va tornar a encallar els garrotxins i que els obligava a pescar aquest cap de setmana passat al camp del cuer. La visita a l'Atlètic Balears encara va ser més traumàtica: 2-0 i l'equip, de nou, en posicions de promoció de descens i embolicat de ple en la lluita per la permanència quan l'objectiu era lluitar per estar entre els quatre primers. Aquest últim mal resultat ha deixat tocat el tècnic Arnau Sala. De moment continua en el càrrec, però el club ha obert un període de reflexió per analitzar si calen solucions urgents per canviar la dinàmica.

De moment el cos tècnic ha decidit donar un parell de dies de festa a la plantilla perquè "desconnecti mentalment. Ens anirà bé a tots", explicava ahir l'entrenador. Arnau diu que assumeix que "quan els resultats no arriben els entrenadors estan qüestionats" però va subratllar que més enllà del seu futur, "el que més em preocupa ara és que els jugadors arribin bé dimecres a l'entrenament, que treballin com sempre han fet i que puguem preparar bé el partit contra l'Hèrcules". Segurament no és el rival més còmode per a un Olot molt necessitat de punts però el tècnic no s'hi fixa: "Hem de guanyar vingui qui vingui".

El tècnic considera que més que un problema esportiu l'Olot pateix mentalment fruit dels cops que s'ha endut aquesta temporada (remuntades del Saragossa B i l'Olímpic de Xàtiva, i l'empat del Badalona, per exemple). "Estem fotuts perquè ja fa massa setmanes que anem amb el mateix discurs. L'equip ofereix moments de molt bon futbol però no arriba el premi. I a més ens costa moltíssim crear perill al rival".

Després de 13 jornades l'equip no rutlla i ocupa zona de promoció de descens amb 14 punts. Uns números més dolents que els que duia l'equip la temporada passada, en aquestes mateixes alçades, amb un Eduardo Vílchez que va acabar destituït al final de la primera volta (el seu relleu va ser Arnau). L'Olot era fa un any dotzè, amb 17 punts.

Mentretant la directiva s'ha pres un temps de reflexió. De moment Arnau segueix sent l'entrenador i de portes enfora està ratificat i dirigirà l'equip contra l'Hèrcules.