Demà farà tres mesos del bronze d'Àngel Mullera a l'Europeu de Zuric, en aquella controvertida carrera en què el gironí va ser quart però on la desqualificació del vencedor, Mahiedine Mekhissi-Benabbad, li va obrir les portes del podi. És un dels grans èxits de la seva carrera, que, amb 30 anys, arriba a la màxima plenitud i que ja l'ha portat a uns jocs, dos europeus i tres mundials. Diumenge, a Atapuerca, iniciarà la temporada de cros, però abans, dilluns, va tenir temps per debutar com a model per a la firma gironina Nine Roots.

"M'agrada molt la roba i va ser una experiència inoblidable. Vam estar tot el matí rodant i fent fotos des de cala Canyet, a Tossa, fins als boscos de Terra Negra", relata l'obstaculista selvatà, que va trobar aquesta oportunitat gairebé per casualitat. Mullera explica que "conec un dels responsables de la marca i em van demanar si em podia posar una samarreta seva per assistir a la gala de l'Esport de Lloret. Ho vaig fer perquè és una roba informal molt en la línia del que a mi m'agrada. Més tard ens vam tornar a veure i em van oferir que jo fos la seva imatge per les col·leccions de tardor-hivern i de l'estiu. I dilluns va arribar l'hora de fer els enregistraments".

Provar fortuna com a model, però, no distreu Mullera dels seus reptes esportius, que ara mateix són a mitjà termini. El gran objectiu de l'atleta de Lloret és ara arribar en plena forma als Jocs de Río de 2016. L'atleta encara té l'espina clavada de Londres 2012, on va participar-hi mentalment molt afectat per la dura batalla en què es va veure implicat per unes acusacions de dopatge que van estar a punt d'excloure'l de la selecció. "Sóc un atleta olímpic perquè vaig estar a Londres, però no ho vaig poder gaudir. Per això vull demostrar sobre la pista en les properes olimpíades el meu nivell i m'he marcat l'objectiu d'estar entre els vuit millors i obtenir el diploma olímpic", assenyala.

Pensant, doncs, en Río, Àngel Mullera planteja un 2015 una mica "atípic o de transició". La idea es reduir càrrega "i sobretot poder descansar a nivell mental, sense tanta exigència. Una bona forma de preparar-se pels Jocs és reduir una mica el ritme per agafar forces pel 2016". Ara toca afrontar la temporada de cros i també ja ha garantit la seva presència a la Jean Bouin de Barcelona del proper 23 de novembre. El 2015 l'obrirà amb els campionats de Catalunya i Espanya de cros com a principals expectatives i de cares al maig/juny vol disputar algunes curses de 1.500 "per agafar velocitat" abans de centrar-se en l'obtenció de la mínima pel Mundial de Pequín en 3.000 obstacles. "En l'últim campionat del món vaig ser onzè, aquesta vegada no em marco cap objectiu. Esclar que voldré ser competitiu, però d'entrada el repte serà arribar a la final".

Perquè, en realitat, el seu gran repte serà un any després, a Rio de Janeiro. Mullera considera que hi arribarà en l'edat òptima -32 anys- i que ha de lluitar per estar entre els vuit millors. "Sembla que falti molt, però tampoc queda tant i ja m'haig de començar a preparar", assegura un dels atletes amb més cartell del moment. A les pistes i a la passarel·la, amb l'objectiu de no passar mai de moda.