"No ens esperàvem guanyar set partits seguits, vuit si comptem el de Lliga Catalana contra el Cadí, ni no guanyar-los; perquè vam arribar al partit de Lliga Catalana sense saber exactament quin era el nostre nivell". L'espectacular inici de l'Spar Citylift Girona no l'esperava viure ni l'experimentat tècnic de les gironines, Ramon Jordana, que, de moment, no vol sentir a parlar d'acabar la primera volta sense perdre cap partit i només parla de "seguir treballant" i "gaudir del moment ara que estem guanyant, perquè si no ho féssim, seríem rucs".

Jordana no sembla disposat a donar gaire treva a les seves jugadores i, ahir a la tarda, l'Uni va començar a preparar el partit de diumenge a la tarda contra el Conquero a Fontajau (18.00) -"un autèntic os, només de veure els noms de la plantilla ja marxaries..."- amb l'aval d'haver fet dissabte a la pista del Gernika el millor partit de la temporada tot i no comptar amb la jamaicana Vanessa Gidden, MVP de la lliga. "No vam fer el millor partit de l'any perquè sí, ho vam fer perquè l'havíem preparat molt bé, canviant totalment el nostre bàsquet per compensar els problemes que teníem en el joc interior. Vam canviar totalment el nostre atac per convertir la nostra debilitat defensiva en un problema per a la seva defensa", detalla l'entrenador osonenc que, per primer cop aquest any, va veure com la pivot lituana Vita Kuktiene trobava prou tirs alliberats per fer mal en atac (quatre triples a Gernika).

"És important per a nosaltres que la Vita anoti, com també ho és que ho faci la Noemí (Jordana), però en general anem fent passes endavant i cada cop més jugadores van entenent el que vull d'elles", diu l'històric exentrenador del Segle XXI que, mirant al partit de Gernika, posa l'exemple de la capitana Anna Carbó com a mostra d'aquest pas endavant: "L'Anna va fer un partidàs, si no l'hagués fet segur que no hauríem pogut guanyar. És una jugadora més dièsel a l'hora d'assimilar els canvis entre el que li demano aquest any i el que estava acostumada a fer. Però cada cop ho entén millor i així es va veure a Gernika". Dissabte, Carbó va jugar els 40 minuts i va anotar 24 punts superant clarament Claudia Pop.

Ramon Jordana també valora la millora d'Iho López - "tot i ser jove li podrem donar més responsabilitats" - i té molt clar que el vestidor no es troba pressionat per possibles objectius com arribar a la Copa sent líders de la lliga o tancar la primera volta sense perdre cap partit. "A dins de l'equip ni en parlem del fet que anem primers, és clar que les jugadores ho saben però marcar mantenir per sempre la ratxa de victòries seria posar-nos una pressió innecessària en una lliga on s'ha demostrat que pots perdre en qualsevol pista". I Jordana avisa que aquest Spar Citylift Girona no és el com Ros Casares de fa tres temporades. "Nosaltres no podem anar a jugar cap a pista sense esforçar-nos al màxim com ho podia fer el Ros o com ho pot fer ara el Barça de bàsquet quan juga al camp d'un dels cuers. Tant les jugadores com l'entrenador som a Girona, perquè encara que fem coses bé no podem estar en un equip del nivell de l'Ekaterinburg".