Thomas Luthi (Interwetten Sitag) s'ha imposat en l'última cursa de la temporada a València després d'un perllongat duel amb Tito Rabat (Marc VDS Racing Team), al qual ha superat en la línia de meta després que el campió del món s'alentís la seva velocitat en la recta d'arribada. Johann Zarco ha completat el podi.

Rabat i Luthi han mantingut una renyida batalla al capdavant del grup al llarg de la prova, gairebé sempre amb avantatge del barceloní, que ha respost fulminantment a tots els intents del pilot suís per rellevar en el liderat. L'espanyol ha completat l'última volta al capdavant, sense que el seu rival pogués ficar-li roda. No obstant això, a pocs metres de la bandera a quadres, Rabat ha disminuït la seva velocitat i el suís no ha perdut l'oportunitat de superar-lo IÌ extremis'para adjudicar-se el triomf en l'última cursa de la temporada. Semblava un majúscul error del campió del món, que ha fet fins i tot un cavallet a la recta de meta, però a l'arribar al Parc Fermé ha explicat que el motor de la seva Kalex li ha fet un buit en arribar molt escàs de combustible.

Distanciat del duo de cap, Johann Zarco (Caterham Suter) ha realitzat una carrera en solitari i ha acabat tercer, a 10 segons d'ells.

Luis Salom (Pàgines Grogues HP 40) s'ha imposat en la seva batalla amb Xavier Simeón (Federal Oil Gresini Moto2) i s'ha endut la quarta posició com a recompensa. Dominique Aegerter (Technomag CarXpert) també ha pres part en aquesta batalla cap al final de la cursa, però ha creuat la meta sisè.

Sam Lowes (Speed Up), Marcel Schrotter (Tech 3), Anthony West (QMMF Racing Team) i Lorenzo Baldassarri (Gresini Moto2) han completat els deu primers llocs.

Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Jonas Folger (AGR Team) i Gino Rea (AFT REA Racing) han topat a la primera volta, encara que els dos últims han pogut tornar ràpidament a la pista.

Abans d'acabar aquest primer gir, han xocat Maverick Viñales i Mika Kallio després que el pilot de Figueres hagi entrat molt colat en l'últim revolt del traçat. Ha estat un final de campionat en fals per a l'espanyol, que sortia precisament amb la missió d'intentar arrabassar el subcampionat al pilot finlandès de l'Marc VDS Racing Team. L'incident havia de ser investigat per Direcció de Carrera. També han acabat a terra Axel Pons i Julián Simón, en un xoc conjunt en la primera part de la cursa.