El FC Barcelona, que després de dues derrotes seguides ha estat desbancat del lideratge a la Lliga BBVA, espera recobrar aquest dissabte a Almeria l'alegria en el torneig, encara que la formació andalusa s'ha preparat per a un partit en el qual afirmen que tenen poc a perdre i molt a guanyar.

Després de dues derrotes lligueres consecutives a Madrid contra el Reial Madrid i, més sorprenent encara, contra el Celta, al Camp Nou, el Barcelona de Luis Enrique no es pot permetre més ensopegades al campionat.

Als blaugranes, líders en solitari fins fa un parell de setmanes, els han aparegut tots els dubtes de cop. Fins i tot en el primer temps del partit europeu contra l'Ajax d'Amsterdam, que després va poder solucionar després de millorar ostensiblement el seu futbol en la segona meitat (0-2).

Jugarà el Barça a Almeria sense Mathieu ni Iniesta, tots dos amb lesions musculars al soli, i el focus tornarà a estar posat en Gerard Piqué, que no ha jugat en els dos últims partits de l'equip: Celta i Ajax.

Luis Enrique insisteix que no hi ha cap tipus de problema extraesportiu amb el central, però Piqué no juga. D'aquesta situació s'ha afavorit Marc Bartra, que va fer parella amb Javier Mascherano en el partit contra els 'ajacied'.

Davant de l'Almeria, el tècnic podria plantejar-se alguns canvis, especialment en els laterals, on Adriano podria tenir cabuda en un dels dos carrils; i també al centre, amb l'entrada en acció de Rafinha en lloc d'un desangelat Rakitic, qui davant de l'Ajax va jugar però cobrint les pujades d'Alves com mig creatiu.

Una altra de les opcions és el descans de Sergio Busquets i l'entrada de Mascherano com pivot, la qual cosa permetria a Piqué al costat de Bartra en l'eix central.

Davant, la tripleta Messi, Neymar i Luis Suárez té tots els números per jugar d'inici. L'uruguaià tindrà el repte de marcar el seu primer gol amb el Barça; Neymar seguir liderant l'atac i Messi de completar una setmana de rècords.

L'argentí, després d'igualar a Raúl González com a màxim golejador de la Champions (71), té una nova ocasió per igualar o superar el rècord de Zarra com a màxim golejador de la història de la Lliga espanyola i per a això necessita un gol per igualar el registre.

El rècord podria produir-se aquesta setmana, en un terreny de joc que li és molt propici, ja que ha marcat sis gols en les tres últimes visites a l'estadi Jocs del Mediterrani.

Els d'Almeria, que acumulen quatre setmanes sense guanyar, reben al Barça amb la necessitat de sumar ja que el matalàs de cinc punts sobre el descens s'ha evaporat i ara només en tenen un.

Els blanc-i-vermells han treballat des de dimecres pensant en el partit amb molt vídeo i sessions tàctiques per posar-se'l complicat al conjunt de Luis Enrique.

Amb tres jugadors al centre del camp s'han sumat les dues úniques victòries que ha collit el quadre andalús, totes dues fora de casa.

És molt probable que a la contenció al centre del camp s'uneixi la possibilitat de jugar amb tres centrals, més abrigats per salvaguardar la meta defensada per Rubén.

La UD Almeria, de tota manera, no s'oblidarà d'atacar i intentarà esprémer la velocitat per les bandes, cosa que obliga a pensar en que l'equip que dirigeix Francisco Rodríguez haurà d'actuar amb jugadors ràpids.

En qualsevol cas, els de Francisco busquen el primer triomf com locals d'aquesta en Lliga davant un Barça que sempre es va emportar punts d'Almeria.

Des de la temporada 2007-08, són cinc enfrontaments a la Lliga i un en Copa del Rei. Els blanc-i-vermells van empatar aquell primer any (2-2) i en la temporada 2010-11 amb idèntics guarismes. Abans es va donar un 0-2 i posteriorment el 0-8 que 'va sacrificar' al tècnic Juan Manuel Lillo i el 0-2 de la temporada passada.

A la Copa del Rei, el Barça va guanyar 0-3, després del 5-0 d'anada, cosa que va impedir que la UD Almeria jugués les semifinals del torneig en aquella ocasió.

Alineacions probables:

UD Almeria: Rubén; Ximo Navarro, Trujillo, Fran Vélez, Mauro dos Santos, Dubarbier; Azeez, Verza, Thomas, Jonathan; i Hemed.

FC Barcelona: Bravo; Adriano, Piqué, Bartra, Alba; Mascherano, Xavi, Rafinha; Messi, Luis Suárez i Neymar,

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco (Comitè Navarrès).

Estadi: Jocs del Mediterrani.

Hora: 16.00 (15.00 GMT).