Encara una mica més difícil. Després de sis victòries consecutives i de mantenir-se liderant la Lliga Femenina-1 com a únic equip invicte, Ramon Jordana haurà de capbussar-se en el seu llibre d'estil per trobar solucions que permetin a l'Spar Citylift Girona seguir sent competitiu en contra dels seus immediats perseguidors, Gernika i Conquero, sense l'ajuda de la fins ara millor jugadora de la competició. Les proves van confirmar ahir el que molts es temien a Fontajau des de divendres: Vanessa Gidden té un petit trencament fibril·lar al bessó de la cama esquerra que la tindrà entre quinze i vint dies de baixa.

La pivot jamaicana no jugarà dissabte a la pista del Gernika (19.00, TDP), ni tampoc en el partit de diumenge vinent a Fontajau contra el Conquero; mentre que, en cas d'una evolució molt positiva, Gidden podria reaparèixer ja a Logronyo (les gironines juguen a la pista del Campus Logronyo el 23 de novembre) o, amb més certesa, en el darrer partit d'aquest mes contra el Canàries a Fontajau.

En qualsevol cas, els dos partits que més preocupen l'Uni són contra els de Gernika i davant el Conquero perquè, sobre el paper, són els dos més complicats que li queden a Ramon Jordana abans del tall de la Copa i en els quals segur que no podrà jugar la pivot jamaicana. "A Gernika ho podem passar magre sense la Vanessa (Gidden), perquè ells tenen una interior molt forta que la Vita (Kuktiene) no podrà aguantar", reconeixia Ramon Jordana diumenge després del partit contra el Rivas pensant ja en la manera d'aturar Bernice Mosby.

La pivot nord-americana ha arribat aquesta temporada al conjunt basc - procedent precisament del Conquero, següent rival de l'Uni- i està brillant uns números que en aquestes sis primeres jornades de lliga només ha superat Vanessa Gidden. Si la jugadora de l'Spar Citylift Girona és la màxima anotadora (20,6), rebotadora (13.6) i la més valorada estadísticament de la competició (28,6); Mosby és la segona en punts (19,7), la tercera en rebots (9.7) i la segona en la cursa per l'MVP (23,2). Mosby és la gran referència d'un Gernika que, després d'aconseguir l'ascens des de Lliga Femenina-2, s'ha estrenat a l'elit amb equip prou compacte amb estrangeres que coneixien la competició; a més de Mosby també van fitxar del Conquero la romanesa Claudia Pop i mantenint a Brittanny Miller i Naiara Díez que van pujar amb l'equip però que, anteriorment, ja havien jugat a LF-1. Finalment, l'aler anglesa Rachel Vanderwal va brillar diumenge contra el Campus Promete entrant en el cinc ideal de la jornada a la lliga.

Mosby i Pop són les dues peces clau de l'equip basc, on van arribar aquest estiu procedent del Conquero que, la setmana següent, visitarà Fontajau en el segon d'aquests complicats partits de l'Spar Citylift Girona sense Vanessa Gidden. L'equip de Huelva és un dels clubs puixants de més la categoria i, després d'incorporar a l'estiu a la veterana internacional catalana Luci Pascua i a l'ex Salamanca Maria Pina, aspirar a ser a la Copa per mèrits esportius o com a organitzadors. Van perdre en la primera jornada de Lliga, a la pista del Bembibre, però després han encadenat cinc victòries consecutives amb la nigeriana Elonu com l'element més destacat (17 punts per partit) d'una plantilla curta però bastant equilibrada.

Amb sis victòries al sarró, l'Uni té marge per ensopegar en algun d'aquests dos propers partits i mantenir encara opcions molt i molt clares de jugar la Copa.