L'Spar Citylift Girona va encadenar diumenge la seva sisena victòria consecutiva a la lliga, però ho va fer arribant amb la llengua fora en el final del partit contra el Rivas en el qual Ramon Jordana va tornar a esprémer el seu cinc inicial amb més de trenta-cinc minuts en pista per a cadascuna de les jugadores. El tècnic de Torelló no ha amagat mai que creu que té una plantilla massa curta -"som set jugadores i mitja", va dir després del partit de Zamora (fent referència que Bou no pot fer alguns desplaçaments)-, i, per postres, contra el Rivas va haver d'afrontar el partit sense la jugadora més valorada de Lliga Femenina-1, ?Vanessa Gidden, que s'havia lesionat en l'entrenament de divendres.

Abans del partit contra les madrilenyes, Jordana no va voler donar pistes fent públic que Gidden estava lesionada, però, un cop superat amb un nou èxit el partit, al club ja no s'amaga la preocupació per la lesió muscular de Gidden que diumenge va aparèixer per Fontajau visiblement coixa. Ahir encara tenia massa líquid a la zona afectada per valorar bé l'abast real de la lesió, a Fontajau es tem una possible ruptura al bessó, però per avui es creu que ja se li podrien fer les proves per "determinar exactament què té i el temps de recuperació" segons els responsables mèdics del club gironí.

Una possible absència de Gidden arribaria just quan el calendari s'oxigena una mica, s'han acabat les setmanes amb dues jornades, però també passaria en la setmana on l'Spar Citylift Girona juga a la pista del Gernika (dissabte, a les set de la tarda). Les basques són un dels tres equips que, amb cinc victòries i una sola derrota, persegueixen a l'Uni a la classificació al costat del Perfumerías Avenida Salamanca i Conquero. A més, el Gernika té el punt fort en el joc interior amb les nord-americanes Bernice Mosby i Britany Miller. Precisament, Mosby és la segona màxima anotadora de la lliga (19.6 punts per partit) encara per darrere de Vanessa Gidden que tot i perdre's per la lesió el partit davant el Rivas segueix sent liderant la lliga en punts (20,6), rebots (13,6) i valoració estadística (28,6).

Sense Vanessa Gidden, l'Spar Citylift Girona hauria d'anar a Gernika a esprémer la resta de les seves armes i amb, de moment, Ramon Jordana confiant ben poc en Iho López i la resta de les joves, sembla clar que el guió implicaria repetir l'esquema de diumenge: tot el cinc inicial jugant a la ratlla o per sobre dels 35 minuts (Noemí Jordana, Chambers, Carbó, Kuktiene i Ibekwe) més l'aportació de Jael Freixanet i, en menor mesura, d'Eva Bou. Amb tot el desgat i l'alçada de jugadores com Miller o la facilitat anotadora de Mosby podrien obrir la porta a què, aquest cop sí, Ramon Jordana donés alguna opció a Iho López, doble medallista aquest estiu amb les seleccions espanyoles inferiors.

Un altre MVP

Els 33 punts de valoració que va acreditar Ify Ibekwe diumenge contra el Rivas li han servit per convertir-la en la MVP de la jornada a la Lliga Femenina. És la seva segona nominació, perquè també va aconseguir aquest èxit en el primer partit a Salamanca. L'Uni és especialista en MVP perquè Gidden també n'acumula ja un parell.