El somni americà és el que estan vivint, en aquests moments, dos joves futbolistes altempordansos que, arran dels estudis, s’han aventurat a jugar a la lliga universitària dels Estats Units. Es tracta de la figuerenca Maria Martí, de 24 anys, i del portbouenc Adrià Díaz, de 20. Des de l’agost, l’exdavantera del Llers i de l’Estartit està jugant en el Clayton State University, mentre que el defensa amb passat en el Vilamalla i en el futbol base del Peralada i la Fundació, entre altres, vesteix la samarreta de la University of South Carolina Aiken.

Els dos aventurers altempordanesos es troben a dues hores de distància -conviuen a l’est del país- i van coincidir la setmana anterior en el camp del Clayton State entremig dels duels dels equips femenins i masculins de les seves respectives universitats. Aquest era el segon cop que es trobaven, després de coincidir a Atlanta.

Tant Mery com Díaz podrien allargar una temporada més la seva estada i actualment competeixen a la Peach Belt Conference, tot preparant-se per als campionats regionals, que permeten accedir al campionat nacional. En cas de quedar entre els dos millors, disputaran la fase final (Nationals) entre els conjunts més destacats de cada estat dels Estats Units. La lliga universitària es divideix pel nombre d’esports que té cada universitat, no per la qualitat dels equips.

Titulars indiscutibles

La valoració de l’experiència està sent d’allò més positiva, tant en l’àmbit esportiu com personal. Mery és la pitxitxi de la Peach Belt Conference amb 14 gols -i 6 assistències. La figuerenca, establerta a prop d’Atlanta, a l’estat de Geòrgia, es va llicenciar en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) a la Universitat de Girona i actualment estudia un màster de Salut.

Per la seva part, Díaz -viu als afores d’Augusta, a l’estat de Carolina del Sud- és titular indiscutible amb l’USC Aiken i, tot i ser defensa, ja ha marcat dos gols en els darrers partits. El de Portbou està estudiant Administració i Direcció d’Empreses.

Podeu llegir les entrevistes a Maria Martí i Adrià Díaz a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.