El FC Barcelona "renunciarà als avals" que l'expresident Joan Laporta i set exdirectius havien de presentar corresponents al 15% dels pressupostos de la temporada 2006-07, segons va anunciar ahir l'actual mandatari blaugrana, Josep Maria Bartomeu. "Volem alliberar aquests directius i les seves famílies de tot el sofriment que han tingut durant aquests anys. Creiem que és una decisió justa", va manifestar Bartomeu en roda de premsa després de la reunió extraordinària de la junta directiva. Tot i això, el club apel·larà la sentència de l'acció de responsabilitat social que es va donar a conèixer dimarts i que exonerava Laporta i setze directius més de respondre amb el seu patrimoni per les suposada pèrdues durant els seus set anys de mandat (de 2003 a 2010).

"Considerem que el Barça té dret a recuperar part de les pèrdues reclamades durant el procés",va manifestat el president, qui ha avançat que, després del recurs, sotmetrà "a una assemblea extraordinària de compromissaris" l'execució de la sentència que es dicti a segona instància sobre aquest assumpte. Bartomeu va recordar que, en aquesta acció de responsabilitat, el jutge va donar la raó a l'actual junta en vuit dels onze punts. No obstant això, els la va treure en els tres casos més importants: els de Mediapro, Sogecable i Viladecans, donant per vàlids els criteris comptables de la junta anterior. Per tant, la sentència estima no només que Laporta i la seva junta no van deixar el càrrec amb un dèficit acumulat de 47,6 milions d'euros, sinó que van obtenir 4 milions d'euros de beneficis en els seus set anys de mandat, pel que no té raó de ser la reclamació del club.

"Nosaltres no anem contra ningú, fem el nostre camí i anem sempre a favor del Barça. Defensem els interessos del club i tenim un mandat de l'assemblea de compromissaris del 2010 per tirar l'acció de responsabilitat cap endavant, i això significa esgotar els recursos fins que la sentència sigui ferma", va explicar Bartomeu.

Finalment, Bartomeu no va voler valorar la possibilitat que Laporta es presenti a les pròximes eleccions, tal com va deixar entreveure ahir. "Nosaltres ara mateix no estem pensant en les eleccions, sinó gestionant el club. Però qualsevol que vulgui presentar-se a les eleccions del 2016 està legitimat per fer-ho", va concloure el dirigent.