L´espanyola Claudia León (en la categoria femenina de menys de 13 anys), l´holandesa Vera Klabbers (de 14 a 16 anys) i l´egipci Karim Mahmoud (nens de menys de 12 anys) s´han proclamat avui guanyadors definitius del PKRA / IKA Freestyle Júnior Campionat del Món de kiteboard 2014.

Tots tres ja havien guanyat les eliminatòries simples i avui han fet bons els pronóstics i s´han imposat també en les dobles per davant de la catalana Nina Font (2ª en la categoria de menys de13 anys); la francesa Léa Ademi (2ª fèmina de 14 a 16 anys) i el català Joan Mir (2ª en categoria masculina de menys de 12 anys).

Les bones condicions de vent a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, amb ratxes de garbí superiors als 20 nusos, han permès disputar en la seva totalitat les mànigues en tres de les cinc categories d´aquest campionat.

Ara només queden pendents les dobles eliminatòries masculines de la categoria de nois de 15 i 16 anys i la de 12 a 14 anys, en les quals els guanyadors de les simples, el català Noè Font i el britànic Tom Bridges, respectivament, esperen rival. En les mànigues disputades avui per arribar a les finals dobles, cal destacar el paper d´Iñaki Gainza, que ja va ser tercer en el campionat d´Europa júnior per darrera de Font i el polonès Denis Zurik -provisionalment segon en aquest mundial de Sant Pere-.

Els resultats definitius d´aquest segon PKRA / IKA Freestyle Júnior Campionat del Món de kiteboard es podrien resoldre demà en funció de les condicions de vent, tot i que hi ha temps fins divendres, que és quan s´acaba. La prova es disputa a la platja del Cortal de la Devesa, davant del càmping La Ballena Alegre, en la modalitat de freestyle. Un a un els participants es van eliminant en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres i salts als jutges.