"Ara comença un nou Mundial". Són les paraules de Leo Messi, davanter del Barça i far de l'Argentina, una de les seleccions candidates a guanyar el campionat que tot i haver sumat tres victòries en els tres primers partits ha demostrat tenir una gran dependència dels gols de l'atacant. Ara, amb la fase de grups enllestida i sense marge d'error, els argentins necessitaran mostrar la seva millor versió per superar aquesta tarda (18.00 hores) la Suïssa d'Ottmar Hitzfeld, que es presenta a la cita sense novetats i també sense la pressió del seu adversari.

Alejandro Sabella, el seleccionador argentí, realitzarà només un canvi respecte a l'última cita, contra Nigèria. La lesió de Sergio Agüero obligarà el tècnic a introduir aire fresc i l'escollit serà Ezequiel Lavezzi. Tot plegat, per intentar derrotar un equip que ha acabat segon del seu grup i que té els migcampistes Behrami, Inler i Shaqiri com una de les seves millors armes.

Messi, la gran estrella de l'Argentina, va ser l'encarregat ahir de donar el seu punt de vista no només sobre el partit, sinó també de la classificació del seu equip per als vuitens de final. El davanter del Barça va dir estar "content" per haver tancat la primera frase com a primers de grup, però va recordar que "ara" comença "un altre Mundial" i que no es pot fallar. Messi, que acumula 4 gols des de l'inici del torneig, va insistir que l'equip, tot i no haver mostrat la seva millor versió en aquest començament del Mundial, té "moltes ganes d'aconseguir alguna cosa gran".

Aquesta ambició l'hauran de posar a prova avui tant ell com els seus companys si el que volen és superar Suïssa, un rival que porta bons records al mateix Messi. Contra els helvètics, en un partit amistós disputat l'any 2012, l'argentí no només va ser titular amb Alejandro Sabella, sinó que va marcar els tres gols de la victòria del seu equip (3-1) jugant un dels millors partits que se li recorden amb la selecció.

Els belgues, a seguir creixent

Bèlgica, assenyalat per a molts com la gran sensació del Mundial abans de l'inici del torneig, ha accedit als vuitens de final com a primera de grup però no ha enamorat amb el seu joc. "Tinc clar que no he vingut a fer feliç la gent que va a l'estadi", va declarar respecte a això el seu seleccionador, Marc Wilmots, i per aquesta nit (22.00 hores) prefereix guanyar els Estats Units i no pas jugar bé per superar ronda i accedir als quarts de final del campionat. El tècnic ha perdut el lateral Van den Borre, mentre que els centrals Vincent Kompany i Thomas Vermaelen són dubte per diverses molèsties físiques. Al seu davant es trobaran un adversari que no només ha sortit viu de l'anomenat "grup de la mort", sinó que encara amb entusiasme i sense res a perdre la cita. El seu seleccionador, l'alemany Jürgen Klinsmann, pot recuperar l'atacant Jozy Altidore, però el més probable es que mantingui com a únic punta Clint Dempsey i jugui amb cinc homes al mig per anul·lar Eden Hazard.