El corredor de muntanya català Kilian Jornet va aconseguir ahir fer-se amb el títol de Campió del Món de Skyrunning en la modalitat de Marató, en el campionat celebrat a la localitat francesa de Chamonix. Jornet suma aquesta victòria en Marató al títol aconseguit el passat divendres en el Quilòmetre Vertical i es va proclamar com el gran vencedor de la prova, mantenint el seu domini a nivell mundial.

La jornada va estar marcada per la pluja i la fred i Jornet es va imposar amb un temps de 3 hores i 23 minuts, acabant per davant de Michel Llane i Tom Owens, companys seus en l'equip Salomon, el gran dominador del circuit de curses de Skyrunning. La climatologia va obligar a canviar el recorregut previst, a causa dels forts vents que bufaven als pics, amb la qual cosa el màxim a què van ascendir va ser el Coll des Possettes, a una altura de 2.000 metres.

La prova va començar amb un grup compacte de corredors al capdavant, encapçalats per Jornet en el qual també hi havia Zaid Ait Malek, Llane, Aritz Egea i Owens. El grup es va mantenir compacte fins al quilòmetre 18, en què hi hagueren les primeres desercions, mentre que al 35 un fort atac llançat per Jornet, sempre al capdavant, deixava ja sentenciat el títol pel català.

Al final dels 42 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell positiu acumulat de 2.486 metres, Jornet va declarar que "no m'esperava estar a aquest nivell, ha estat una sorpresa molt positiva. Estic content també perquè rere meu han quedat Michel [Llane] i Tom [Owen], que a més de ser grans corredors també son grans amics meus". Jornet, a més, va arribar emocionat, ja que "veure que hi havia Bruno Brunod a l'arribada ha estat molt especial, ja que m'estava animant abans de creuar la línia. Ell va ser el primer campió del món de la disciplina i ha sigut important per a mi".

Pel que fa a la prova, el fondista català va comentar que "hem sortit molt ràpid, en una cursa amb dues parts molt diferenciades. Si bé la primera ha esta bastant de muntanya, la segona era més sky, més tècnica, i m'he pogut escapar. La pluja m'ha beneficiat i gaudeixo córrer en aquestes condicions".

Viatge als Estats Units

Jornet es desplaçarà aquesta setmana als Estats Units per tal de preparar la dura Hardrock, una cursa de 100 milles (160,93 quilòmetres) amb un desnivell positiu acumulat de 20.722 metres. La prova es disputarà el proper 11 de juliol a Silverton, Colorado.