El català Noè Font i el britànic Tom Bridges s´han posat aquest dilluns al capdavant del segon PKRA / IKA Freestyle Júnior Campionat del Món de kiteboard que es disputa a Sant Pere Pescador. Després d´una jornada (diumenge) suspesa per falta de vent, avui a la tarda el tèrmic ha tornat a bufar amb força a la platja del Cortal de la Devesa i ha permès disputar les finals de les dues categories (de les cinc que hi ha) que havien quedat pendents.

L´emiminatòria masculina d´entre 15 i 16 anys ha estat una repetició de la final del campionat Europeu de kiteboard junior entre el català Noè Font i el polonès Denis Zurik. Com ja va succeir a l´europeu, l´enfrontament ha estat molt igualat.

No ha estat així en l´eliminatòria de nens d´entre 12 a 14 anys, en la qual s´han enfrontat Tom Bridges i el català Alec Mur Peris i que ha guanyat amb autoritat el britànic, que ja va imposar-se en aquest campionat l´any passat en la categoria dels més petits.

Font i Bridges s´afegeixen als guanyadors provisionals de les altres tres categories disputades fins ara: l´espanyola Cluadia Leon (menys de13 anys), l´holandesa Vera Klabbers (de 14 a 16 anys) i l´egipci Karim Mahmoud (menys de 12 anys). Ara, tots ells han d´esperar rival procedent de les dobles eliminatòries amb qui es disputaran el títol definitiu. Les dobles aliminatòries ofereixen una altra oportunitat a tots els kiteboarders que s´han quedat pel camí a arribar a la final, en la qual els esperen els ganyadors de les series simples.

Els 46 els participants inscrits de 18 països en el que és el segon campionat júnior en tota la història de la Profesional Kiteboard Riders Association (PKRA) continuaran competit avui i fins divendres 4 de juliol.

La prova es disputa a la platja del Cortal de la Devesa, davant del càmping La Ballena Alegre, en la modalitat de freestyle. Un a un els participants es van eliminant en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres i salts als jutges.