El canari Edgar Carballo, de l´Equip Mondraker Vadebicis, i la catalana Mireia Boscà, del Santa Cruz Crew, són els primers campions d´Espanya d´Enduro BTT de la història, en vèncer a les seves respectives categories a la primera edició de la disputa pel títol que s´ha cel?lebrat aquest matí a Maçanet de Cabrenys (Girona).

Malgrat que durant tota la setmana les temperatures havien estat altes i el temps assoleiat, i que els riders havien entrenat sobre el terreny amb molta calor, el dia d´avui s´ha llebat fred i plujós. Aquesta circumstància ha ajudat als corredors a portar millor els enllaços, de gran desnivell (més de 1.000 metres acumulats). La pluja que ha caigut intermitentmet ha deixat els 5 trams de Maçanet en unes condicions ideals per a la pràctica de l´enduro.

El campionat ha estat dominat pels especialistes en descens. El vencedor masculí, Edgar Carballo, ha guanyat amb un temps de 16:12:008 al segon, Bernat Guardia (Intense GoPro), que ha acumulat una diferència de 4,424" respecte el seu predecessor. El múltiple campió d´Espanya de descens ha tingut mala sort problemes amb l´arandela de direcció al tram 2, una caiguda al 3, i una sortida de cadena al tram 5, a 100 metres de l´arribada. El tercer lloc ha estat per al català Roger Gonzàlez (Mondraker), a 31,336 segons de diferència.

Carballo no va sortir confiat a causa de la posició de sortida que se li va atorgar, la número 15: "Vaig tenir un problema ahir amb la inscripció perquè no em van posar a una posició correcta, així que anava agafant gent, i per això hauré perdut una mica de temps". Reconeixia també que havia tingut sort amb la mecànica i les caigudes: "He tingut algún problema mecànic, però cap caiguda, la veritat, així que estic content. Només m´ha caigut la cadena en un tram, així que al següent anava amb una mica de por. Però ho he fet a tope, i al final ha sortit bon temps".

Sobre el recorregut, només tenia bones paraules: "Havia provat ja alguns dels trams a un Campionat d´Espanya de Descens i a alguna carrera de la Copa d´Espanya, però hi havia alguns de nous que eren molt divertits: no hi havia gaire canvis de desnivell, sino que era tota l´estona negatiu".

Boscà, Garrido i Castro, el podi femení

Mireia Boscà (Santa Cruz Crew) s´ha proclamat campiona amb un temps de 22:49.137, amb 37,97 segons d´aventatge sobre la segona, Eva Garrido (2INBIKE), i 1:28:271 sobre la tercera, Eva Castro (Specialized España).

Boscà estava sorpresa i molt contenta amb el seu títol: "Hi havia un parell de rivals fortes i tot i que coneixa alguna especial bé, en cap cas esperava guanyar".

La Mireia ha agraït molt les temperatures fresques: "Ha estat molt meys dur que ahir, durant els entrenaments, que va fer molt de sol, però ha estat molt bé perquè hem sortit, ha plogut una mica, ens hem refrescat, i hem començat la primera i la segona especials amb una mica d´aigua"; i feia broma sobre la seva sort: "Cap problema mecànic, la bici és perfecta."

La resta de campions d´Espanya han estat: Juan Antonio Pascual (www.xrcbike.com, Sub23), Ferran Jorba (Intense-GoPro, Junior), David Planella (Sendicat del Pedal, Sènior), David Navas (Specialized España, M30A), Antonio Pérez (GT-XTREMBIKE, M30B), Carles Barcons (Marzocchi-Maxxis, 40A), Álex Chavarria (Intese-GoPro, 40B) i Francisco Izquierdo (Cicles Catalunya, M50).